• Facebook Logo
  • Instagram Logo
  • Mail Icon

5x culinair genieten tijdens je treinreis

Vakantie en lekker eten gaan hand in hand. Zo ook tijdens onze treinreizen. Of je nu pasta in Italië eet, tapas in Spanje of champagne slurpt in Frankrijk: culinair genieten hoort er gewoon bij. Mag het nog wat meer zijn? Wij delen onze beste tips voor extra culinaire verwennerij tijdens je treinreis!

1. Lyon: het charmante en gastronomische broertje van Parijs

Vergeet Parijs! Lyon is een must visit als je houdt van gastronomische stedentrips en reizen. De stad dankt haar titel van culinaire hoofdstad van Frankrijk vooral aan topchef Paul Bocuse. Hoewel hij al enkele jaren overleden is, kan je je smaakpapillen nog steeds verwennen in zijn driesterrenrestaurant L’Auberge Du Pont de Collonges.

Mag het iets toegankelijker zijn? Trek dan naar één van de gezellige bouchons of restaurants die typisch traditionele Lyonese gerechten serveren, in een gezellige en informele sfeer. De stad is ook bekend om haar grote overdekte markt, Les Halles de Lyon, waar bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan lokale specialiteiten en verse producten.

2. Smullen van pintxos in San Sebastian

Lyon mag de culinaire hoofdstad van Frankrijk wezen, San Sebastian is zonder twijfel die van Spanje. Hoewel de stad verschillende sterrenrestaurants telt, zijn het vooral de vele pintxosbars die een bezoekje waard zijn. Pintxos zijn kleine op brood gespieste hapjes die – net zoals tapas – als voordeel hebben dat je je niet hoeft te beperken tot één gerecht. Ideaal voor wie vaak last heeft van keuzestress op restaurant! Je hoeft het bovendien niet te houden op 1 pintxosbar. Het is de gewoonte om telkens 1 of 2 pintxos te bestellen en daarna verder te trekken naar de volgende bar. Ideaal voor een gezellig avondje uit!

3. Culinair reizen en genieten in Les Eyzies

Ons lijstje zou niet volledig zijn zonder hotel Le Cro-Magnon in Les Eyzies te vermelden. Jan en Ruud trokken enkele jaren geleden richting de Dordogne om er dit prachtige hotel over te nemen. Ruud is de gastheer en verzorgt de kamers terwijl Jan de gasten tijdens hun reis culinair verwent. Wij genoten er alvast van heerlijke maaltijden met lokale ingrediënten op het gezellige terras aan het zwembad. De menukaart verandert wekelijks en uiteraard kan je er ook terecht voor een heerlijk glas lokale Franse wijn. Les Eyzies: dat is genieten met een grote G!

4. Streekproducten proeven op Terschelling

Nederland associeer je in de eerste plaats misschien niet met lekker eten, maar op het waddeneiland Terschelling kan je écht culinair genieten. Van verse oesters, recht van het wad, tot lokaal gebrouwen bier: het eiland is terecht trots op zijn streekproducten. Op Terschelling kan je enkele toprestaurants vinden, zoals Caracol in West-Terschelling of ’t Golfje in Midsland, maar ook in de verschillende strandpaviljoenen kan je terecht voor eenvoudige maar lekkere maaltijden. En net voor je de boot terugneemt naar het vasteland, kan je nog genieten van een heerlijke portie verse kibbeling op het havenplein.

5. Klein maar zinnenstrelend Vernante

Het pinocchiodorp Vernante is één van de stops op onze rondreis door Noordwest-Italië. Deze tamelijk onbekende vakantieplek doet je hart onmiddellijk sneller slaan. Zij het omwille van de leuke muurschilderingen in het dorp, de mooie wandelingen die je er kan maken of omdat je er een uitstekend hotel mét toprestaurant kan vinden. Vorig jaar werd het zelfs bekroond met een eerste Michelinster! Een extra reden voor een bezoekje?

Benieuwd naar ons volledige aanbod aan rondreizen, citytrips en reizen met vaste verblijfsplaats?

Andere artikels