• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Spaans Baskenland

 • Rondreis
 • Spaans Baskenland
 • 8 - 12 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Spaans Baskenland

MET DE TREIN LANGS DE MOOISTE PLEKJES IN BASKENLAND

Beleef Spaans Baskenland tijdens een deze heerlijke rondreis. Je verkent de kust met de lokale Euskotren, proeft van het gastronomische San Sebastian, brengt een bezoekje aan het Guggenheim Museum in het hippe Bilbao en rust lekker uit op het strand in het gezellige kustdorp Mundaka. Spaans Baskenland wacht op jou!

Dag per dag

Dag 1: Met de trein naar San Sebastian

Met een overstap in Parijs ben je in ongeveer 7,5 uur in Hendaye op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Daar brengt een lokale trein je in een halfuur naar San Sebastian, Baskenland.

Dag 2: Smullen in San Sebastian

San Sebastian is misschien niet de meest bekende badplaats van Spanje, maar wel veruit de smakelijkste. Van Michelin-restaurants tot een uitgebreide tapascultuur (of zeg maar pintxos): je wordt er op alle vlakken culinair verwend. Doe daar nog een mooi historisch centrum en een heerlijk strand bij, en deze reis kan niet beter beginnen.

Dag 3-4: Chillen in Mundaka

Je treint in ongeveer 2 uur en met 1 overstap naar Mundaka, een kustdorpje met een rustig strand en een gezellige haven. Mundaka is gelegen in het natuurreservaat Urdaibai, aan de monding van de rivier. Je kan hier dus mooi wandelen, of gewoon een dagje genieten van het strand. Verder kan je er uitstapjes maken naar naburige dorpen met de boot of de lokale trein. Of Guernica en het Vredesmusuem bezoeken. Mundaka is daarnaast ook erg geliefd als surfplek. Altijd al eens willen surfen? Waar wacht je nog op, dit is jouw moment!

Dag 5-6: Modern en hip Bilbao

Terug naar de stad! In ongeveer 1,5 uur reis je met de lokale trein naar Bilbao. Hier kom je minder voor de mooie uitzichten, maar wel voor de moderne en hippe sfeer. Trek naar het Guggenheim Museum of maak een stadswandeling, om dan opnieuw de dag te eindigen in een gezellige pintxos-bar.

Dag 7: Terug naar San Sebastian

Na een treinrit van ongeveer 2,5 uur kom je terug aan in San Sebastian. Profiteer nog een laatste keer van het mooie strand of kies voor een relaxte kustwandeling. Gastronomisch genieten doe je door af te sluiten in een lokale pintxos-bar!

Dag 8: Op de trein naar huis

Tijd om huiswaarts te keren. Je neemt opnieuw de lokale trein naar Hendaye, waar de Eurostar en de Thalys je naar huis brengen.


Mag het iets meer zijn?

Bovenstaande route is onze standaardroute van 8 dagen.

Heb je meer tijd? Zowel in San Sebastian, Mundaka als Bilbao kan je gerust een dagje langer blijven. Je komt er ogen te kort en de kans op verveling is bijzonder klein. Ben je verzot op cultuur, blijf dan wat langer in Bilbao. Wil je wat meer tijd op het strand doorbrengen of eindelijk leren surfen? Dan is Mundaka dé plaats voor jou. Laat ons weten waar je langer zou willen vertoeven en hoeveel dagen we extra aan deze rondreis mogen breien. We geven je graag een aangepast reisvoorstel, op maat van jouw wensen.

Wil je de noordkust van Spanje nog verder ontdekken? Dan is onze vijftiendaagse rondreis langs de FEVE-route misschien wel iets voor jou.

Wist je dat je zowel op de heen- als op de terugreis langs Bordeaux passeert en je deze reis dus uitstekend kan combineren met een bezoek aan deze mooie stad? Op de terugweg kan je perfect van Bilbao naar Bordeaux doorreizen, en daar nog enkele nachten verblijven.

 • Rondreis
 • Spaans Baskenland
 • 8 - 12 dagen

Vanaf € 1095 p.p. (8 dagen)

Vanaf € 1395 p.p. (12 dagen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis met Eurostar en TGV tussen Brussel en Hendaye
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Treintickets binnen Spanje: die kan je makkelijk zelf kopen via de automaten in het station (reken op €22 p.p. voor alle verplaatsingen volgens het programma)
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Verken de kust van Spaans Baskenland met de lokale Euskotren
 • Ontdek de uitgebreide pintxoscultuur in San Sebastian
 • Bezoek het Guggenheim Museum in modern Bilbao
 • Geniet van het strand en de haven in het gezellige Mundaka

Reisperiode

Deze reis kan je het hele jaar door maken.  Wil je graag genieten van zon en zee, dan kies je uiteraard best voor de zomermaanden, van juni tot en met september.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Heen- en terugreis

Voor de heen- en terugreis maken we gebruik van Eurostar- en TGV-hogesnelheidstreinen.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  In Parijs moet je van station veranderen.  Dit kan gemakkelijk met de metro of de taxi.  Je krijgt hiervoor alle info mee, en we voorzien voldoende overstaptijd in het reisschema.

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze rondreis maak je gebruik van lokale treinen van de Baskische treinmaatschappij Euskotren.  De treinen rijden regelmatig en zijn niet duur.  Tickets zijn enkel ter plaatse te koop.  We geven je hiervoor alle info mee in de reisbrochure.

Logies

Je overnacht steeds in hotels op wandelafstand van het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over de hotels dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Rondreis

In het spoor van de Spaanse FEVE-route

Noord-Spanje, 14 - 15 dagen

vanaf  € 1295

Meer info

Rondreis

Betoverend Catalonië

Catalonië, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1295

Meer info

Rondreis

Het mooiste van Noordwest-Italië

Noordwest-Italië, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1295

Meer info
Bekijk alle reizen