• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Dordogne en Gironde

 • Rondreis
 • Zuidwest-Frankrijk
 • 8 - 15 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Dordogne en Gironde

Op ontdekking met de trein door Zuidwest-Frankrijk

De Dordogne en Gironde zijn 2 departementen die tot de regio Aquitanië behoren. In de volksmond staan ze ook bekend als de pareltjes van Zuidwest-Frankrijk. Je mag je tijdens deze rondreis dus aan heel wat verwachten. Wat dacht je van wijn degusteren in Bordeaux? Wandelen en fietsen langs de grotten in de Dordogne en heerlijk uitwaaien aan de Atlantische kust? Let’s go!

Dag per dag

Dag 1: Met de trein naar Bordeaux

Jouw rondreis door de Dordogne start met een treinreis van 5 à 6 uur tot in Bordeaux, met een overstap in Parijs. Aangekomen in Bordeaux, geraak je makkelijk tot aan je hotel met de tram.

Dag 2: Sightseeing in Bordeaux

Bordeaux is – naast de stad van de wijn – een zeer levendige stad waar zo wat iedere reiziger aan zijn trekken komt. Genieten doe je van de vele bezienswaardigheden, monumenten en musea, zoals het wijnmuseum. Op en rond de Garonne valt ook heel wat te doen. Je kan er een boottochtje maken, fietsen huren of genieten van de bruisende stadssfeer en het rijke caféleven.

Dag 3-5: Naar Les Eyzies in de Dordogne

Vanuit Bordeaux brengt de lokale trein je in ongeveer 3 uur en 1 overstap naar Les Eyzies, een dorpje in de Dordogne. In deze prachtige streek met uitgestrekte akkers, wijnvelden, bossen en glooiende landschappen vind je ook grotten met prehistorische rotstekeningen. Deze kan je makkelijk met de fiets of zelfs te voet bezoeken. Verder vind je in Les Eyzies een prehistorisch museum en enkele fijne resto’s. Of je kan er een kajak- of kanotocht over de Vézère doen. Overnachten doe je in een heerlijk hotel bij Belgen!

Dag 6-7: Uitwaaien in Arcachon

Je volgende stop is Arcachon. Je bereikt deze mooie badstad aan de Atlantische kust na een treinrit van 4 uur en 2 overstappen. Hier kan je echt ontspannen en tot rust komen! Maak een boottochtje, kuier langs de prachtige boulevard, wandel door de mooie binnenstad, geniet van de heerlijke restaurants of maak een uitstap naar de Dune du Pilat, de hoogste duin van Europa en één van de leukste attracties in de omgeving.

Dag 8: Terug naar huis

Tijd om huiswaarts te keren. Je neem de lokale trein naar Bordeaux, waar de TGV en de Eurostar je weer naar huis brengen.


Mag het iets meer zijn?

Bovenstaande route is onze standaardroute van 8 dagen.

Heb je meer tijd? Fijn! Zowel in Bordeaux, Arcachon als Les Eyzies in de Dordogne kan je makkelijk enkele dagen langer blijven, zonder je te vervelen! Zo kan je er een ontspannende rondreis van 2 weken van maken. Bespreek met ons waar en hoeveel dagen langer je zou willen blijven, dan stellen wij je een aangepaste reis voor.

 • Rondreis
 • Zuidwest-Frankrijk
 • 8 - 15 dagen

Vanaf € 1095 p.p. (8 dagen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis met Eurostar en TGV tussen Brussel en Bordeaux
 • Tickets voor de verplaatsingen tussen Bordeaux, Les Eyzies en Arcachon
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Wandel of fiets langs kastelen en grotten in de Dordogne
 • Degusteer heerlijke wijnen in Bordeaux
 • Overnacht bij Belgen in het gezellige dorp Les Eyzies
 • Profiteer van de zee en het strand in Arcachon, aan de Atlantische kust
Dordogne en Gironde
Klik op de map om te vergroten

Reisperiode

Deze reis kan je maken van april tot en met oktober.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Heen- en terugreis

Voor de heen- en terugreis maken we gebruik van Eurostar- en TGV-hogesnelheidstreinen.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  In Parijs moet je van station veranderen.  Dit kan gemakkelijk met de metro of de taxi.  Je krijgt hiervoor alle info mee, en we voorzien voldoende overstaptijd in het reisschema.

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze rondreis maak je gebruik van lokale Franse treinen.  Je krijgt tickets mee die de hele dag geldig zijn.  Je kan dus ter plaatse nog kiezen welke trein je neemt.

Logies

Je overnacht steeds in hotels op wandelafstand van het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over de hotels dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Citytrip

Ontdek bruisend Bordeaux met de trein

Bordeaux, 4 - 5 dagen

vanaf  € 595

Meer info

Vaste verblijfplaats

Met de trein naar Les Eyzies in de Dordogne

Les Eyzies, 6 - 8 dagen

vanaf  € 845

Meer info

Rondreis

Baskenland op zijn best

Spaans Baskenland, 8 - 12 dagen

vanaf  € 1095

Meer info
Bekijk alle reizen