• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis De Dordogne

 • Vaste verblijfplaats
 • Les Eyzies, Dordogne, Frankrijk
 • 6 - 8 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

De Dordogne

Met de trein naar Les Eyzies

De Dordogne is ongetwijfeld één van de mooiste streken van Frankrijk. Het leven is er puur en gemoedelijk en het eten en drinken geweldig. Reis met de trein naar het gezellige dorpje Les Eyzies voor een onvergetelijke vakantie.

Waarom de Dordogne?

De Dordogne is een prachtige streek met glooiende landschappen en uitgestrekte akkers, wijnvelden en bossen. De regio heeft ook grotten met prehistorische rotstekeningen en sprookjesachtige kastelen, die je gemakkelijk te voet of met de fiets bezoekt. Je kan een fiets huren bij het hotel en van daaruit heel wat routes ontdekken. Wie minder sportief is, kan een beroep doen op de elektrische taxidienst.

De Dordognestreek telt tal van mooie dorpjes met wekelijkse markten, ideaal om het lokale lekkers te ontdekken. Een van die dorpjes is Les Eyzies, je uitvalsbasis voor deze reis. Het dorp heeft fijne restaurants en een uitstekend prehistorisch museum. Het is ook het vertrekpunt voor verschillende kano- of kajaktochten over de Vézère.

Met de trein kan je vanuit Les Eyzies enkele leuke stadjes bezoeken. Zo is er Périgueux met zijn markten en een prima Gallo-Romeins museum, Bergerac met zijn wijnmuseum of dé toeristische topper van de omgeving: de middeleeuwse stad Sarlat.

Er is dus meer dan genoeg te doen, maar trek ook zeker voldoende tijd uit om van de rust te genieten aan het zwembad van het hotel.

Praktisch

Op 8,5 uur reis je vanuit Brussel naar Les Eyzies, met twee of drie overstappen. De meeste tijd breng je door op de comfortabele hogesnelheidstreinen, enkel voor het laatste traject neem je de lokale trein. 

Je verblijft in hotel Le Cro-Magnon, dat te zien was in het programma ‘Bye Bye Belgium’ op Play4. Ruud en Jan ontvangen je met open armen in hun charmante hotel. Je kan er heerlijk ontspannen aan het privézwembad en ‘s avonds aanschuiven in hun uitstekende restaurant. Ook fijn: het hotel bevindt zich vlak bij het station.

Aangezien je op de heen- en terugreis Bordeaux passeert, kan je deze reis ook uitstekend combineren met een citytrip in deze wijnstad. Nog wat meer van de streek zien? Kies dan voor onze rondreis door de Dordogne en Gironde.

 • Vaste verblijfplaats
 • Les Eyzies, Dordogne, Frankrijk
 • 6 - 8 dagen

Vanaf € 845 p.p. (6 dagen).

Vanaf € 995 p.p. (8 dagen).

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis tussen Brussel en Les Eyzies
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets 
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Fiets of wandel langs grotten en kastelen
 • Proef lokale lekkernijen op de markt
 • Maak uitstapjes naar leuke steden
 • Geniet van het fantastische hotel met zwembad

Reisperiode

Deze reis kan je maken in de periode van april tot en met oktober.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Hou er rekening mee dat je een volledige dag onderweg bent naar de Dordogne.  We raden dan ook aan minstens 6 dagen voor deze reis te voorzien.  Een volledige week is ideaal.  Wil je langer blijven, dan kan je deze reis ook combineren met een citytrip naar Bordeaux, of raden we je aan enkele dagen een auto te huren.

Heen- en terugreis

Tussen Brussel en Bordeaux reis je met hogesnelheidstreinen.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  In Parijs moet je van station veranderen, dit kan met de metro of taxi.  Van Bordeaux tot in Les Eyzies neem je de lokale trein, zonder gereserveerde plaatsen.  Je moet meestal nog 1 keer overstappen.

Vervoer tijdens de reis

In Les Eyzies vind je al een heel aantal fijne restaurants, mooie grotten en een uitstekend prehistorisch museum.  Er vertrekken een aantal mooie wandelingen, en met de fiets kan je ook nog verder gelegen dorpjes bezoeken.  Met de trein kan je Périgueux of Sarlat bezoeken, of je kan gebruik maken van een taxidienst voor een uitstap op maat.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Wat anderen zeggen

Mooie bestemming, ideaal zonder auto. Heel vriendelijke hoteluitbaters! Lekkere, gezonde gerechten in het restaurant. Alles heel netjes onderhouden. Wij voelden ons daar helemaal in de watten gelegd!

Katrien

Les Eyzies was een absolute en verrassende aanrader: schitterende natuur, prehistorische cultuur, ruim wandelaanbod, aangenaam sfeervol stadje. Ons vijfdaags verblijf was goed gevuld. De reisbrochure was zeer goed gedocumenteerd met interessante en praktische suggesties.

Annemie & Nand

Andere reizen

 • treinreis blois
 • treinreis blois
 • treinreis blois

Vaste verblijfplaats

Kastelen kijken in de Loirestreek

Blois, 4 - 8 dagen

vanaf  € 495

Meer info

Citytrip

Ontdek bruisend Bordeaux met de trein

Bordeaux, 4 - 5 dagen

vanaf  € 595

Meer info

Rondreis

Dordogne en Gironde: Zuidwest-Franse pareltjes

Zuidwest-Frankrijk, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1095

Meer info
Bekijk alle reizen