• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis De Spaanse FEVE-route

 • Rondreis
 • Noord-Spanje
 • 2 weken
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

De Spaanse FEVE-route

Treinreis langs de noordkust van Spanje

Maak in 2 weken een treinreis langs de noordkust van Spanje. De FEVE-spoorlijn brengt je langs architecturale hoogstandjes, pittoreske dorpjes en spectaculaire kusten.

Dag per dag

Dag 1: Met de trein naar San Sebastian

Je treinreis door Spanje start hier! Met een overstap in Parijs ben je in ongeveer 7,5 uur in Hendaye op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Daar brengt een lokale trein je in een halfuur naar San Sebastian.

Dag 2-3: Smullen in San Sebastian 

San Sebastian is misschien niet de meest bekende badplaats van Spanje, maar wel veruit de smakelijkste. Van Michelin-restaurants tot een uitgebreide tapascultuur (of zeg maar pintxos): je wordt er op alle vlakken culinair verwend. Doe daar nog een mooi historisch centrum en een heerlijk strand bij, en deze reis kan niet beter beginnen.

Dag 4-5: Modern en hip Bilbao

Van de ene topstad naar de andere! In ongeveer 2,5 uur reis je met de lokale trein naar Bilbao. Hier kom je minder voor de mooie uitzichten, maar wel voor de moderne en hippe sfeer. Trek naar het Guggenheim Museum of maak een stadswandeling, om dan opnieuw de dag te eindigen in een gezellige pintxos bar.

Dag 6-8: Schilderachtig Llanes

Nu start de FEVE-route écht. In 3 uur brengt de kleine FEVE-trein je van het prachtige station Bilbao Concordia tot in Santander. Daar heb je tijd om te lunchen en even de benen te strekken, om later op de namiddag opnieuw de trein op te stappen richting Llanes.

Llanes is een schilderachtig vissersstadje dat tussen de zee en het gebergte ligt. Je kan er heerlijk kuieren door het stadscentrum of lange strandwandelingen maken. Een dagje uitrusten op het strand behoort ook tot de opties. Wie het nabijgelegen nationaal park Picos de Europa wil ontdekken kan altijd voor één dag een auto huren.

Dag 9: 24 uur in Oviedo

Na een treinrit van 2,5 uur kom je aan in Oviedo, de hoofdstad van Asturië. Dit is een moderne stad met een aangenaam historisch centrum. Ook hier kan je weer geweldig eten en drinken. Bezoek zeker een van de sidrerías, waar je de lokale cider nog op traditionele wijze geserveerd krijgt.

Dag 10-12: Het lokale leven in Luarca

Tijd om weer naar de kust te trekken. Na 2,5 uur op de trein kom je aan in Luarca, een gezellig stadje met een charmante haven, omringd door hoge kliffen. Geniet hier van het gemoedelijke lokale leven, ga relaxen op een van de nabijgelegen stranden of maak een zalige kustwandeling.

Dag 13-14: Santiago de Compostela

Het laatste deel van de FEVE-treinroute neemt je in 4,5 uur mee langs de prachtige noordkust van Galicië tot in Ferrol. Vanaf daar is het nog anderhalf uur met de bus tot in Santiago de Compostela. Het busstation ligt iets buiten het centrum, zodat je – zoals het hoort – Santiago kan binnenwandelen.

Deze stad is het eindpunt van de bekende pelgrimstocht Camino de Santiago, waardoor er een unieke sfeer hangt door alle pelgrims die blij zijn hun bestemming te bereiken. Maar ook haar kathedraal, kerken, kloosters, oude paleizen en netwerk van smalle straten en pleinen maken ongetwijfeld indruk. Santiago is bovendien een leuke universiteitsstad met veel restaurants en terrassen.

Dag 15: Vlucht naar Brussel of trein naar San Sebastian

Het is alweer tijd om naar huis te vertrekken. Er zijn twee opties:

 • Een vlucht naar huis nemen vanaf de luchthaven van Porto, waar je eerst met een rechtstreekse bus naartoe rijdt.
 • Met de trein van Santiago naar San Sebastian via een binnenlandse route waarop je weer een heel andere omgeving kan bewonderen. Je bent ongeveer een hele dag onderweg.

Optioneel – Dag 16: Van San Sebastian met de trein naar huis

Nam je gisteren de trein naar San Sebastian, dan kan je vandaag met de trein terug naar Brussel.

 • Rondreis
 • Noord-Spanje
 • 2 weken

Vanaf € 1345 p.p.

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heenreis met Thalys en TGV tussen Brussel en Hendaye
 • Terugvlucht of terugreis met de trein
 • Alle overnachtingen volgens het programma, zonder ontbijt
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Treintickets binnen Spanje: die kan je makkelijk zelf kopen via de automaten in het station (reken op € 65 p.p. voor alle verplaatsingen volgens het programma)
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Slow travel op zijn best, dankzij de charmante FEVE-boemeltrein 
 • Proef van het gastronomische San Sebastian
 • Bezoek het Guggenheim Museum in Bilbao
 • Maak strandwandelingen in Llanes of Luarca
 • Ga de sfeer opsnuiven in Santiago de Compostela
De Spaanse FEVE-route
Klik op de map om te vergroten

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Rondreis

Het mooiste van Noordwest-Italië

Noordwest-Italië, 2 weken

vanaf  € 1295

Meer info

Rondreis

Treinen langs de Romantische Route

Beieren, 8 dagen

vanaf  € 975

Meer info

Rondreis

Bella Italia: Milaan en het Comomeer

Noord-Italië, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1095

Meer info
Bekijk alle reizen