• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis De Spaanse FEVE-route

 • Rondreis
 • Noordkust van Spanje
 • 14 - 15 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

De Spaanse FEVE-route

Treinreis langs de noordkust van Spanje

Langs de noordkust van Spanje ligt de FEVE-spoorlijn.  Reizen langs deze idyllische smalspoorlijn is slow travel op zijn best!  Deze boemeltrein rijdt op z’n dooie gemak langs architectonische hoogstandjes, pittoreske dorpjes en spectaculaire kusten.  Hier is “onderweg zijn” het doel en de dienstregeling baas, maar zal je je zelden vervelen.  Met het gastronomische San Sebastian als startpunt en het iconische Santiago de Compostela als eindpunt, is deze reis een absolute aanrader!

Dag per dag

Dag 1: Met de trein naar San Sebastian

Je treinreis door Spanje start hier! Met een overstap in Parijs ben je in ongeveer 7,5 uur in Hendaye op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Daar brengt een lokale trein je in een halfuur naar San Sebastian.

Dag 2-3: Smullen in San Sebastian 

San Sebastian is misschien niet de meest bekende badplaats van Spanje, maar wel veruit de smakelijkste. Van Michelin-restaurants tot een uitgebreide tapascultuur (of zeg maar pintxos): je wordt er op alle vlakken culinair verwend. Doe daar nog een mooi historisch centrum en een heerlijk strand bij, en deze reis kan niet beter beginnen.

Dag 4-5: Modern en hip Bilbao

Van de ene topstad naar de andere! In ongeveer 2,5 uur reis je met de lokale trein naar Bilbao. Hier kom je minder voor de mooie uitzichten, maar wel voor de moderne en hippe sfeer. Trek naar het Guggenheim Museum of maak een stadswandeling, om dan opnieuw de dag te eindigen in een gezellige pintxos bar.

Dag 6-8: Schilderachtig Llanes

Nu start de FEVE-route écht. In 3 uur brengt de kleine FEVE-trein je van het prachtige station Bilbao Concordia tot in Santander. Daar heb je tijd om te lunchen en even de benen te strekken, om later op de namiddag opnieuw de trein op te stappen richting Llanes (2,5u).

Llanes is een schilderachtig vissersstadje dat tussen de zee en het gebergte ligt. Je kan er heerlijk kuieren door het stadscentrum of lange strandwandelingen maken. Een dagje uitrusten op het strand behoort ook tot de opties. Wie het nabijgelegen nationaal park Picos de Europa wil ontdekken kan altijd voor één dag een auto huren.

Dag 9: 24 uur in Oviedo

Na een treinrit van 2,5 uur kom je aan in Oviedo, de hoofdstad van Asturië. Dit is een moderne stad met een aangenaam historisch centrum. Ook hier kan je weer geweldig eten en drinken. Bezoek zeker een van de sidrerías, waar je de lokale cider nog op traditionele wijze geserveerd krijgt.

Dag 10-11: Het lokale leven in Luarca

Tijd om weer naar de kust te trekken. Na 2,5 uur op de trein kom je aan in Luarca, een gezellig stadje met een charmante haven, omringd door hoge kliffen. Geniet hier van het gemoedelijke lokale leven, ga relaxen op een van de nabijgelegen stranden of maak een zalige kustwandeling.

Dag 12-13: Santiago de Compostela

Het laatste deel van de FEVE-treinroute neemt je in 4,5 uur mee langs de prachtige noordkust van Galicië tot in Ferrol. Vanaf daar is het nog anderhalf uur met de trein of bus tot in Santiago de Compostela. Het trein- en busstation ligt iets buiten het centrum, zodat je – zoals het hoort – Santiago kan binnenwandelen.

Deze stad is het eindpunt van de bekende pelgrimstocht Camino de Santiago, waardoor er een unieke sfeer hangt door alle pelgrims die blij zijn hun bestemming te bereiken. Maar ook haar kathedraal, kerken, kloosters, oude paleizen en netwerk van smalle straten en pleinen maken ongetwijfeld indruk. Santiago is bovendien een leuke universiteitsstad met veel restaurants en terrassen.

Dag 14: Vlucht naar Brussel of trein naar San Sebastian

Het is alweer tijd om naar huis te vertrekken. Er zijn twee opties:

 • Een vlucht naar huis nemen vanaf de luchthaven van Porto, waar je eerst met een rechtstreekse bus naartoe rijdt.
 • Met de trein van Santiago naar San Sebastian via een binnenlandse route waarop je weer een heel andere omgeving kan bewonderen. Je bent ongeveer een hele dag onderweg.

Optioneel – Dag 15: Van San Sebastian met de trein naar huis

Nam je gisteren de trein naar San Sebastian, dan kan je vandaag met de trein terug naar Brussel.


Mag het iets meer (of minder) zijn?

Bovenstaande route is onze standaardroute van 14-15 dagen. Omwille van de uurregeling van de treinen is het bij deze reis niet mogelijk om bestemmingen over te slaan.

Heb je minder tijd? Dan kan je zeker ook kiezen voor onze rondreis Spaans Baskenland, die enkel het eerste deel van deze route verkent.

Heb je meer tijd? Prima, dan breien we nog enkele dagen extra aan je rondreis. Je kan op de meeste plaatsen gerust wat langer blijven zonder je te vervelen. Keer je terug met het vliegtuig vanuit Porto? Dan kan je zeker ook enkele dagen in deze geweldige stad aan je reis toevoegen. Keer je terug met de trein? Dan kan je enkele dagen Bordeaux aan je reis toevoegen, want daar passeert je trein op de terugweg.

 • Rondreis
 • Noordkust van Spanje
 • 14 - 15 dagen

Vanaf € 1295 p.p.

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heenreis met Eurostar en TGV tussen Brussel en Hendaye
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Treintickets binnen Spanje: die kan je makkelijk zelf kopen via de automaten in het station (reken op € 65 p.p. voor alle verplaatsingen volgens het programma)
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Slow travel op zijn best, dankzij de charmante FEVE-boemeltrein 
 • Proef van het gastronomische San Sebastian
 • Bezoek het Guggenheim Museum in Bilbao
 • Maak strandwandelingen in Llanes of Luarca
 • Ga de sfeer opsnuiven in Santiago de Compostela
De Spaanse FEVE-route
Klik op de map om te vergroten

Reisperiode

Deze reis kan je het hele jaar door maken.  Wil je graag genieten van zon en zee, dan kies je uiteraard best voor de zomermaanden.  Wil je graag genieten van het buitenleven en veel wandelen, dan zijn de lente en de herfst ook zeer geschikt.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Omwille van de uurregeling van de lokale treinen, is het op deze reis niet mogelijk om bestemmingen over te slaan.  Je kan er wel voor kiezen om bijvoorbeeld in de steden wat langer te blijven en in de dorpen wat minder lang.

Good to know

Dit is een reis voor avonturiers die houden van slow travel.  De Feve-trein is een boemeltrein die traag rijdt langs oneindig veel kleine dorpjes en stations.  Je zal dus relatief veel uren op de trein doorbrengen.  De trein rijdt slechts enkele keren per dag, je moet je reisschema dus aanpassen aan de uurregeling van de trein.

Heen- en terugreis

Voor de heenreis maken we gebruik van Eurostar- en TGV-hogesnelheidstreinen.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  In Parijs moet je van station veranderen.  Dit kan gemakkelijk met de metro of de taxi.  Je krijgt hiervoor alle info mee, en we voorzien voldoende overstaptijd in het reisschema.

Voor de terugreis kan je kiezen tussen een vlucht of een terugreis met de trein.  Kies je voor de vlucht, dan zoeken we voor jou een goede vlucht maar vragen we deze zelf te boeken.  De gemakkelijkste luchthaven voor de terugvlucht is Porto.  Er is een rechtstreekse bus van Santiago de Compostela naar Porto, waarvoor we de tickets voor jou regelen.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.

Kies je voor de terugreis met de trein, dan neem je van Santiago de Compostela een trein door het binnenland terug naar San Sebastian.  Je bent een dag onderweg en moet 1 keer overstappen.  We stellen meestal voor om in het begin van de reis een nacht minder in San Sebastian te verblijven, en dan op de terugweg opnieuw 2 nachten in San Sebastian te verblijven.  Zo breek je de terugreis, en heb je toch evenveel tijd in San Sebastian.  Vanuit San Sebastian neem je dezelfde route terug naar huis als op de heenweg.

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze rondreis maak je gebruik van lokale treinen van de Baskische treinmaatschappij Euskotren, en van de lokale FEVE-treinen die Bilbao met Ferrol verbinden.  Dit zijn eenvoudige treinen die regelmatig stoppen.  Tickets zijn enkel ter plaatse te koop.  We geven je hiervoor alle info mee in de reisbrochure.

Logies

Je overnacht steeds in hotels op wandelafstand van het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over de hotels dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Lees hier een verslag van deze reis


Wat anderen zeggen

Erg genoten van onze reis door Spanje. Alles was top geregeld en we konden altijd bij Veerle terecht voor vragen. Op naar meer!

Louise

We wilden deze zomer wat meer ecologisch reizen en toen ontdekten we Ergens Onderweg. We boekten de Spaanse FEVE-route. Dat is ons heel erg bevallen. Een pak sneller dan we er met de auto zouden geraken stonden we in San Sebastian. We reisden met de FEVE-trein, een trage boemeltrein langs verschillende stadjes langs de noordkust, echt Slow Travel dus. We eindigden in Santiago de Compostela. Onderweg maakten we lange wandelingen langs prachtige kustpaden, we bezochten musea, ontdekten oude stadscentra en gezellige pleintjes en relaxten op de mooiste stranden. Alles kwam aan bod en we hebben de auto geen seconde gemist. De hotels en pensions lagen heel centraal en altijd op wandelafstand van het station. De reisbrochure was tot in de puntjes uitgewerkt, heel veel info, nuttige tips en links. Zeker voor herhaling vatbaar!

Marina

Andere reizen

Rondreis

Het mooiste van Noordwest-Italië

Noordwest-Italië, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1295

Meer info

Rondreis

Betoverend Catalonië

Catalonië, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1295

Meer info

Rondreis

Baskenland op zijn best

Spaans Baskenland, 8 - 12 dagen

vanaf  € 1095

Meer info
Bekijk alle reizen