• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Catalonië

 • Rondreis
 • Catalonië, Spanje
 • 8 - 15 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Catalonië

NATUURPRACHT EN CATALAANSE PARELTJES

Beleef de unieke Catalaanse regio! Tijdens deze rondreis kom je in aanraking met alle facetten van Catalonië. Je bezoekt het bekende Dalí-museum en Gaudi’s meesterwerken, geniet van de zon, de zee en de heerlijkste Spaanse tapas en bewondert de prachtige Catalaanse Pyreneeën en de adembenemende Nuria-vallei. Laat je verrassen en beleef artistieke, culinaire en culturele hoogtepunten! Je sluit deze avontuurlijke beleving in hetzelfde elan af: huiswaarts reizen doe je immers met de nachttrein.

Dag per dag

Dag 1: Met de trein naar Figueres

De TGV brengt je in ongeveer 9 uur en met slechts één overstap van Brussel naar Figueres, Catalonië.

Dag 2: Kunst opsnuiven in Figueres

Wie Figueres zegt, zegt Salvodor Dalí. De surrealistische kunstenaar werd er geboren en kende er ook zijn laatste rustplaats. Figueres herbergt o.a. het Teatro-Museo Dalí, dé absolute topattractie van deze Catalaanse stad. Verder vind je er een speelgoedmuseum, een prachtig fort en een aantal pittoreske straatjes en pleintjes.

Dag 3-5: Ontdek de Costa del Maresme

Je bereikt de Catalaanse Costa del Maresme na een kleine 2 uur. Deze kustplaats ligt ten zuiden van de Costa Brava en ten noorden van Barcelona. Genieten doe je van de zee, de prachtige zandstranden en de leuke dorpjes. We zoeken bewust de rustigere en authentiekere dorpjes op. Desondanks zal je er in de zomer niet alleen zijn! De achterliggende heuvels lenen zich uitstekend tot fietsen en wandelen. De nabijgelegen dorpjes bezoeken kan je makkelijk met de trein.

Dag 6-8: Bruisend Barcelona

Barcelona: deze stad behoeft geen intro meer. Ook al ben je er nog nooit geweest, wie heeft er nog niet gehoord van Gaudi, de Sagrada Familia, Camp Nou of Park Guëll? Ook andere prachtige gebouwen van Gaudi vind je hier, net als uitstekende Picasso- en Miró-musea. Je merkt het, deze stad is een absolute must visit! Vanaf de Costa del Maresme ben je overigens slechts een uurtje onderweg met een rechtstreekse trein.

Ook op culinair vlak kom je in deze bruisende stad aan je trekken. Lokale, verse producten en lekkernijen vind je in de overdekte en wereldberoemde Mercat de la Boqueria. ’s Avonds uitgebreid eten doe je dan weer in één van de vele tapasbars die Barcelona rijk is. En ook je dansbenen losgooien of een stapje in het nachtleven zetten kan je hier. Barcelona heeft het allemaal!

Dag 9-10: Wegdromen in de Nuria-vallei

De Pyreneeën en Catalonië zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en mogen dus zeker niet ontbreken aan deze rondreis. Vandaag neem je de lokale trein van Barcelona tot in Noord-Catalonië (Ribes). Deze rit duurt een tweetal uur. In Ribes neem je een bergtreintje tot in Nuria, een prachtige vallei in de Catalaanse Pyreneeën op 2000 meter hoogte. In de vallei kan je toffe bergwandelingen maken, zowel voor beginners als ervaren wandelaars. Neem de kabelbaan om ten volle te kunnen genieten van het uitzicht, ga roeien op het meer, neem de bergtrein naar het gezellige dorpje Queralbs of ga minigolfen. Keuze te over aan activiteiten! Reis je met kinderen? Dan kunnen zij hun hart ophalen in een heus kids fun-park! 

Dag 11-12: Huiswaarts met de nachttrein

Deze rondreis sluit je op avontuurlijke wijze af: met de nachttrein! Vanuit Nuria neem je het bergtreintje terug tot in Ribes. Neem vervolgens de lokale trein tot net over de grens in Latour-de-Carol. Je komt aan na 1 uur en kan er de nachttrein naar Parijs nemen. Overnachten doe je in een couchette, een coupé die fungeert als slaapplaats. Een couchette voor 4 personen deel je met anderen, tenzij je hem volledig afhuurt.

Opgelet: Aangezien nachttreinen erg populair zijn, zijn de slaapplaatsen bijgevolg beperkt. In geval de nachttrein volzet is, kan je een alternatieve route per dagtrein nemen. De details vind je hieronder.

’s Morgens kom je aan in Parijs. Geniet je graag van een rustig ontbijtje in deze prachtige stad? Dat kan! Er is voldoende overstaptijd voorzien. Na een ritje op de nachttrein kan je overigens ook douchen in het station in Parijs. Nadien neem je de metro naar Gare du Nord, waar je de Eurostar terug naar België neemt.

OF Dag 11-12: Alternatief met de dagtrein

Vanuit Nuria neem je het bergtreintje terug tot in Ribes. Neem vervolgens de lokale trein tot net over de grens in Latour-de-Carol. Je komt aan na 1 uur en kan er een lokale Franse trein nemen tot in Toulouse (2,5 uur). Sluit je rondreis op gepaste wijze en geniet nog ten volle van deze gezellige Franse stad!

Vanaf Toulouse trein je de volgende dag in ongeveer 7 uur en met één overstap in Parijs terug naar België.


Mag het iets meer (of minder) zijn?

Bovenstaande route is onze standaardroute van 12 dagen.

Heb je minder tijd? Geen probleem! Dan maken we er een 8-daagse rondreis van. We laten de Nuria-vallei voor wat ze is en keren vanuit Barcelona rechtstreeks terug naar huis. Je kan kiezen of je 3 nachten aan de Costa del Maresme of 3 nachten in Barcelona wil verblijven.

Heb je meer tijd? Prima, dan breien we nog enkele dagen extra aan je rondreis. Je zal merken dat je met plezier nog wat langer vertoeft in zowel Barcelona, Nuria als de Costa del Maresme. In Figueres breng je best gewoon 1 dag door, aangezien dit stadje iets minder bezienswaardigheden te bieden heeft. Gaat je voorkeur uit naar het strand, de Catalaanse Pyreneeën of het bruisende Barcelona? Jij bepaalt! Kies je ervoor om terug te keren met de dagtrein, dan kan je ook in Toulouse nog wat langer blijven.

 • Rondreis
 • Catalonië, Spanje
 • 8 - 15 dagen

Vanaf € 1295 p.p. (12 dagen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heenreis tussen Brussel en Figueres
 • Terugreis tussen Latour-de-Carol en Brussel, met nacht- of dagtrein
 • Tickets voor de bergtrein tussen Ribes en Nuria
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Treintickets binnen Spanje: die kan je makkelijk zelf kopen via de automaten in het station (reken op €27 p.p. voor alle verplaatsingen volgens het programma)
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Bezoek het bekende Dalí-museum in Figueres
 • Geniet van de zon en de zee aan de Costa del Maresme
 • Bewonder de prachtige Pyreneeën vanuit het bergtreintje naar Nuria
 • Geniet van heerlijke tapas op een terrasje
 • Bezoek één van Gaudi’s meesterwerken in Barcelona

Reisperiode

Deze reis kan je maken in de periode van april tot en met oktober.

Vertrekdata

Vertrek is elke dag mogelijk.

Heen- en terugreis

Voor de heenreis maken we gebruik van de Eurostar en TGV-hogesnelheidstreinen.  Hier heb je gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.

Voor de terugreis kan je kiezen tussen de nachttrein tot in Parijs, gevolgd door de Eurostar, of de TGV overdag vanuit Toulouse.

In Parijs moet je van station veranderen.  Dit kan gemakkelijk met de metro of de taxi.  Je krijgt hiervoor alle info mee, en we voorzien voldoende overstaptijd in het reisschema.

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze rondreis maak je gebruik van lokale treinen.  De tickets hiervoor kan je enkel ter plaatse kopen aan de ticketautomaten.  We geven je hiervoor alle info mee.

Logies

Je overnacht steeds in hotels op wandelafstand van het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over de hotels dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Rondreis

Authentiek Mallorca ontdekken

Mallorca, 10 - 15 dagen

vanaf  € 1495

Meer info

Rondreis

Op rondreis door het hart van Italië

Toscane, 10 - 14 dagen

vanaf  € 1495

Meer info

Rondreis

Baskenland op zijn best

Spaans Baskenland, 8 - 12 dagen

vanaf  € 1095

Meer info
Bekijk alle reizen