• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis De Champagnestreek

 • Vaste verblijfplaats
 • Épernay, Champagnestreek, Frankrijk
 • 3 - 4 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

De Champagnestreek

Met de trein naar Épernay

De champagnestreek is gelegen in Noord-Frankrijk. Je vindt er uitgestrekte wijngaarden, pittoreske dorpjes, de kathedraal van Reims, champagnehuizen en een prachtig natuurpark. Reis met de trein naar Épernay, jouw uitvalsbasis voor deze heerlijke trip.

Waarom de champagnestreek?

In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Franse Ardennen, vind je de champagnestreek. Deze regio wordt gekenmerkt door uitgestrekte wijngaarden, natuurpracht, pittoreske stadjes en uiteraard dé lekkerste champagne! Jouw uitvalsbasis om dit alles te ontdekken is Épernay, een gezellig dorpje dat vlot bereikbaar is met de trein.

Zin om jezelf culinair te verwennen tijdens deze reis? Dan moet je in Épernay zijn, dé champagnehoofdstad. Proef er de lekkerste champagnes op de befaamde Avenue de Champagne, waar je champagnehuizen van de grote bekende namen vindt, maar evengoed kleinere familiehuizen die je gastvrij zullen ontvangen. Je volgende stop is het Musée de vin de Champagne in het mooie Château Perrier. Dit splinternieuwe museum leert je meer over de geschiedenis van de godendrank en van de champagnestreek. ’s Avonds kan je lekker dineren in één van de talrijke restaurants. 

Ook om je culturele honger te stillen, is Épernay de perfecte uitvalsbasis. Met een rechtstreekse trein kom je na slechts een halfuurtje al in Reims aan. Bezoek deze stad en ontdek zijn prachtige kathedraal. Verder kom je er heel wat champagnehuizen, interessante musea en uitstekende restaurants tegen.

Ben je een liefhebber van natuurparken? Dan kan je je hart ophalen in het Parc Natural Régional de la Montagne de Reims, een prachtig park tussen Épernay en Reims. Je vindt er uitgestrekte wijngaarden, groene heuvels en gezellige dorpen, kortom: alles waar de champagnestreek zo bekend om staat. Je kan bovendien perfect tot rust komen in het park. Huur een fiets in Épernay en fiets of wandel langs de diverse routes.

Praktisch

Je treint in ongeveer 3u van Brussel naar Épernay in de champagnestreek. Je stapt over in Parijs waar je ook van station verandert. Dit kan je eenvoudig met de metro of te voet (slechts 10 minuten wandelen). Je overnacht in een hotel of B&B in het centrum, op wandelafstand van de champagnehuizen en restaurants.

 • Vaste verblijfplaats
 • Épernay, Champagnestreek, Frankrijk
 • 3 - 4 dagen

Vanaf € 595 p.p. (3 dagen) 

Vanaf € 745 p.p. (4 dagen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis vanuit Brussel naar Èpernay
 • Alle overnachtingen volgens het programma, inclusief ontbijt
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets 
 • Drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Fiets of wandel door prachtige wijngaarden
 • Leer meer over de geschiedenis van champagne en de streek in het champagnemuseum
 • Bezoek één van de vele champagnehuizen op de Avenue de Champagne
 • Bewonder de prachtige kathedraal en het natuurpark van Reims

Reisperiode

Deze reis kan je het beste maken in de periode van april tot en met oktober.  Tijdens de wintermaanden sluiten een aantal champagnehuizen, restaurants en B&B’s namelijk de deuren.  Wil je toch tijdens deze periode naar de Champagnestreek reizen, dan raden we je aan in Reims te verblijven in plaats van in Épernay.  Contacteer ons voor meer info.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Deze reis is ideaal voor een verlengd weekend of midweek van 3 of 4 dagen.  Bezoek je graag veel verschillende champagnehuizen?  Dan kan je uiteraard gerust nog wat langer blijven.

Heen- en terugreis

Tussen Brussel en Parijs reis je met de Thalys hogesnelheidstrein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  In Parijs moet je van station veranderen, maar het station bevindt zich op wandelafstand.  Van Parijs tot in Épernay neem je de lokale trein, zonder gereserveerde plaatsen.

Vervoer tijdens de reis

Vermits je hotel centraal gelegen is, vind je al heel wat champagnehuizen, restaurants en winkels op wandelafstand.  Je kan fietsen huren om het omliggende landschap te verkennen.  Met de lokale trein maak je ook gemakkelijk uitstapjes in de omgeving.

Logies

Je overnacht in een hotel of B&B in het centrum.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Citytrip

Citytrip naar gastronomisch Lyon

Lyon, 4 - 5 dagen

vanaf  € 595

Meer info

Vaste verblijfplaats

Met de trein naar Les Eyzies in de Dordogne

Les Eyzies, 6 - 8 dagen

vanaf  € 845

Meer info
 • treinreis blois
 • treinreis blois
 • treinreis blois

Vaste verblijfplaats

Kastelen kijken in de Loirestreek

Blois, 4 - 8 dagen

vanaf  € 495

Meer info
Bekijk alle reizen