• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Lyon

 • Citytrip
 • Lyon, Frankrijk
 • 4 - 5 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Lyon

Zin in een zorgeloze citytrip? Reis met een rechtstreekse trein naar Lyon: het kleinere, maar minstens even charmante broertje van Parijs.

Waarom met de trein naar Lyon?

Lyon is compact, gezellig en … bijzonder boeiend. De stad wordt niet voor niets de gastronomische hoofdstad van Frankrijk genoemd. Foodies komen er rijkelijk aan hun trekken. In de traditionele bouchons proef je lokale, bourgondische specialiteiten, maar je kan ook – goed op voorhand – een tafeltje reserveren in een van de vele sterrenrestaurants.

Wie van mysterie en geschiedenis houdt, wordt in Lyon niet teleurgesteld. Zo zijn er de traboules:geheime doorgangen tussen de oude straten. Ze doen je prachtige binnenplaatsen ontdekken en zorgen in de zomer voor wat welkome afkoeling. Fan van film? Bezoek dan het huis waar de gebroeders Lumière hebben gewoond. Sportief? Beklim de 100 meter hoge heuvel Fourvière voor een subliem uitzicht over de stad. Maar ook verdwalen in de charmante straten van Vieux Lyon is al een topactiviteit op zich. Kortom: we voorspellen weinig kans op verveling.

Praktisch

Een paar keer per dag rijdt er een rechtstreekse trein van Brussel naar Lyon. De reistijd bedraagt een kleine 4 uur.

Je overnacht in een hotel in de buurt van Place Bellecour, in het centrum van de stad, of in Vieux Lyon, het oudste stadsdeel. In beide gevallen is je hotel gemakkelijk bereikbaar met de metro vanaf het station en zit je op wandelafstand van tal van attracties en restaurants.

 • Citytrip
 • Lyon, Frankrijk
 • 4 - 5 dagen

Vanaf € 595 p.p. (4 dagen).

Vanaf € 695 p.p. (5 dagen).

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis met TGV tussen Brussel en Lyon, in tweede klasse
 • Overnachtingen in een hotel in het centrum
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Geniet van de lokale gastronomie, van bouchons tot sterrenrestaurants
 • Ontdek de mysterieuze traboules, geheime doorgangen tussen straten
 • Verken de kleine straatjes en Middeleeuwse huizen in Vieux Lyon

Reisperiode

Deze citytrip kan je het hele jaar door maken.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Lyon is gemakkelijk bereikbaar en daardoor ideaal voor een korte citytrip van vier of vijf dagen.  Je kan hier echter gerust ook nog langer blijven, en met de trein bijvoorbeeld uitstapjes maken in de omgeving.

Good to know

De rechtstreekse trein rijdt slechts enkele keren per dag en dus is het aantal beschikbare tickets beperkt.  We raden dan ook aan op tijd te boeken.

Heen- en terugreis

Je reist in een comfortabele hogesnelheidstrein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  Vanuit Brussel of Lille is er een rechtstreekse trein.  Vertrek is mogelijk vanuit elk Belgisch station.

Vervoer tijdens de reis

Lyon is een grote stad, maar vermits je hotel in het centrum ligt zijn heel wat bezienswaardigheden te voet te bereiken.  Van het station naar het centrum neem je de metro.  Met de metro of de tram kan je je verder ook gemakkelijk doorheen heel Lyon verplaatsen.

Logies

Je overnacht in een hotel in de buurt van Place Bellecour, in het centrum van de stad, of in Vieux Lyon, het oudste stadsdeel.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Wat anderen zeggen

Heel veel gezegd en nu gedaan: reizen binnen Europa met de trein in plaats van met het vliegtuig! De trein is een goed alternatief voor het vliegtuig of zelfs nog beter! Je staat op 3u45 minuten van Brussel-Zuid in Lyon! Dank zij de organisatie van Ergens Onderweg hadden we ook een perfect gelegen hotel in het centrum van Lyon. De bijgeleverde bundel leidde ons vlot van het station met de metro naar het station. Zeker een aanrader!

Elsje

Andere reizen

Citytrip

Ontdek bruisend Bordeaux met de trein

Bordeaux, 4 - 5 dagen

vanaf  € 595

Meer info
 • treinreis blois
 • treinreis blois
 • treinreis blois

Vaste verblijfplaats

Kastelen kijken in de Loirestreek

Blois, 4 - 8 dagen

vanaf  € 495

Meer info

Citytrip

Met de dagtrein naar het hippe Berlijn

Berlijn, 4 - 5 dagen

vanaf  € 495

Meer info
Bekijk alle reizen