• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Blois

 • Vaste verblijfplaats
 • Blois, Loirestreek, Frankrijk
 • 4 - 8 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Blois

Kastelen kijken in de Loirestreek

Een paar dagen wegdromen in een groene streek bezaaid met magische kastelen, en dat allemaal met de trein en fiets? Het kan! Bekijk hier de treinreis naar Blois.

Waarom met de trein naar Blois en de Loirestreek?

Net onder Parijs ligt het dal van de Loire, voornamelijk bekend voor zijn vele goed bewaarde kastelen. Je vindt er tal van leuke dorpen en steden die vlot bereikbaar zijn met de trein. Een van die steden is Blois, je uitvalsbasis voor deze vakantie. 

De belangrijkste attractie in deze streek zijn zeker de kastelen. Ze allemaal bezoeken is een beetje ambitieus, dus je zal keuzes moeten maken. Ga je voor het kasteel van Chaumont met zijn prachtige tuinen, moderne kunst en fototentoonstellingen? Of voor het elegante, witte kasteel van Cheverny? Je kan natuurlijk ook gewoon kiezen voor het grootste kasteel van de streek: het imposante kasteel van Chambord. 

In Blois zelf is er ook een bijzonder kasteel, mét museum voor schone kunsten. Verder is het een gezellige stad met middeleeuwse straten en charmante gevels. Er zijn verschillende fijne restaurants en een museum over magie. Even tot rust komen? Maak een wandeling langs de Loire.

De Loirestreek is ook een waar fietsparadijs. Het is er grotendeels vlak, en dus goed te doen voor elke fietser. Huur fietsen bij je hotel of een andere fietsverhuurder en trap van kasteel naar kasteel. Vanaf het station van Blois rijden er ook verschillende treinen en shuttlebussen naar de kastelen in de omgeving, en je fiets mag gewoon mee! Wie zich liever over water beweegt, kan een boot- of kayaktochtje op de Loire boeken. 

Praktisch

Je treint in 4 à 5 uur van Brussel tot in Blois, met 1 à 2 overstappen. Je hotel ligt vlakbij het station, op wandelafstand van het centrum met al zijn bezienswaardigheden en restaurants.

 • Vaste verblijfplaats
 • Blois, Loirestreek, Frankrijk
 • 4 - 8 dagen

Vanaf € 495 p.p. (4 dagen) 

Vanaf € 645 p.p. (6 dagen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis vanuit Brussel naar Blois
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets 
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Bezoek de vele indrukwekkende kastelen
 • Fiets door de mooie Loirestreek
 • Ontdek het charmante stadje Blois

Reisperiode

Deze reis kan je maken in de periode van april tot en met oktober.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Vermits Blois niet zo heel ver is, kan je deze reis al maken vanaf 4 dagen.  Je kan hier echter gerust ook een hele week blijven.  Er is namelijk voldoende te zien en doen in de omgeving.

Heen- en terugreis

Tussen Brussel en Parijs reis je met de Eurostar hogesnelheidstrein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  In Parijs moet je van station veranderen, dit kan met de metro of taxi.  Van Parijs tot in Blois neem je de lokale trein, zonder gereserveerde plaatsen.  Soms moet je nog 1 keer overstappen.

Vervoer tijdens de reis

In Blois zelf vind je al een heel aantal fijne restaurants, winkels en een heel tof kasteel.  Blois is een compacte stad, je vindt hier alles op wandelafstand.  Je kan fietsen huren om het omliggende landschap te verkennen of naar de kastelen te fietsen.  Verder kan je met de trein of shuttle-bus ook nog een aantal kastelen of leuke dorpen in de omgeving bezoeken.

Logies

Je overnacht in een hotel of B&B in het centrum.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Wat anderen zeggen

Eenmaal op de trein is het rust! Blois is echt top voor een treinreis. Rustig, veel cultuur, en alles op wandelafstand.

Els

Alles prima in orde! Alle treinen waren mooi op tijd dus dat was perfect. De mensen van het hotel waren vriendelijk en behulpzaam. We hebben erg genoten van de kastelen en vooral de tuinen!

.

Birgitta

Andere reizen

Citytrip

Ontdek bruisend Bordeaux met de trein

Bordeaux, 4 - 5 dagen

vanaf  € 595

Meer info

Citytrip

Citytrip naar gastronomisch Lyon

Lyon, 4 - 5 dagen

vanaf  € 595

Meer info

Vaste verblijfplaats

Met de trein naar Les Eyzies in de Dordogne

Les Eyzies, 6 - 8 dagen

vanaf  € 845

Meer info
Bekijk alle reizen