• Facebook Logo
  • Instagram Logo
  • Mail Icon

6 pretparken die je gemakkelijk met de trein kan bezoeken!

De lente is begonnen, en dat betekent ook het begin van een nieuw pretparkseizoen! We onderzochten hoe goed de meeste pretparken met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. De meeste parken zijn met trein en bus zeker goed bereikbaar, sommige pretparken leggen zelfs speciale pendelbussen in vanaf het station. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen!

Maar zijn er ook pretparken waar je vanaf het station rechtstreeks het park in kunt lopen? We vonden er 6, zowel in binnen- als buitenland.

1. Plopsaland, De Panne

Dit Studio 100 pretpark is gemakkelijk te bereiken. Je kan de kusttram of de trein nemen naar het station De Panne, dat vlakbij ligt. En vind je De Panne toch wat ver voor een daguitstap?  Maak er dan gewoon een weekendje van, want De Panne is ook een hele gezellige badplaats.

https://www.plopsalanddepanne.be/

2. Walibi, Waver

Walibi, een van de beroemdste en meest bekroonde pretparken van ons land, is gemakkelijk per trein te bereiken. Het station ligt op slechts 150 m van de ingang! Walibi is perfect voor jong en oud, maar vooral liefhebbers van achtbanen zullen er hun hart ophalen. Kondaa, de nieuwste achtbaan in de Benelux, zal zelfs de meest avontuurlijke rijders zeker in vervoering brengen.

https://www.walibi.be/nl

3. Plopsa Station Antwerpen, Antwerpen

Plopsa Station Antwerpen kan zeker niet in ons lijstje ontbreken, dit pretpark ligt namelijk IN het treinstation! Nog maar net opnieuw geopend na de overname door Plopsa, draait dit indoor pretpark voornamelijk rond enkele Belgische stripfiguren als Suske en Wiske, De Smurfen en Jommeke.  En natuurlijk vind je er nu ook enkele Plopsa figuren terug.

https://www.plopsastationantwerp.be/

4. Plopsa Coo, Stavelot

Nog een pretpark van de Plopsa groep? We worden niet gesponsord hoor, maar de Plopsa pretparken scoren nu eenmaal goed op bereikbaarheid. Het treinstation van Coo ligt vlak bij het park en kan bereikt worden via een speciaal voetpad. Plopsa Coo ligt bij de watervallen van Coo en staat in het teken van de bekende Studio 100 figuren.

https://www.plopsacoo.be/


Ga je met de trein naar één van bovenstaande pretparken?  Reis dan met korting dankzij het Discovery Ticket van de NMBS.

Hoe werkt het?

  1. Koop je toegangsticket bij het pretpark zelf
  2. Gebruik de unieke NMBS-code die je ontvangt om je Discovery Ticket te kopen (ten vroegste 1 maand vóór je reis)
  3. Kinderen onder 12 jaar hebben geen treinticket nodig, zij reizen gratis mee

Alle info hier: https://www.belgiantrain.be/nl/leisure/discovery-ticket


5. Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is gemakkelijk te bereiken vanuit Brussel of Antwerpen. Het station ligt er letterlijk voor de deur! Je kunt de hogesnelheidstrein nemen en in een mum van tijd in het park zijn. Als je langer dan een dag blijft, kan je gebruik maken van de Disney Express bagageservice om je bagage op het treinstation achter te laten. Je bagage wordt naar je hotel gebracht, zodat je van het park kunt genieten zonder je zorgen te hoeven maken over je tassen. Handig, toch?

https://www.disneylandparis.com/

6. Europa-park Duitsland

Europa-Park is het grootste pretpark in Duitsland en het op één na populairste pretpark in heel Europa. Onlangs werd het treinstation dat het dichtst bij Europa-Park ligt omgedoopt tot Ringsheim/Europa-Park, zodat iedereen weet dat je er gemakkelijk met de trein kunt komen. Toegegeven, je loopt niet van het treinstation het park in; je moet eerst een pendelbus nemen. Maar in de buurt van het treinstation zijn veel goede hotels, dus het kan een leuke meerdaagse reis zijn zonder al te veel gedoe!

https://www.europapark.de/

Andere artikels