• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Slovenië

 • Rondreis
 • Slovenië
 • 8 - 15 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Slovenië

OP TREINRONDREIS DOOR WONDERMOOI SLOVENIË

Slovenië ligt aan de zuidrand van de Alpen en wordt begrensd door de Adriatische zee. Dat het de laatste jaren een populair vakantieland werd, is meer dan terecht. De compacte hoofdstad Ljubljana kan je perfect te voet verkennen. Charmante stadjes als Koper en Postojna zijn ook het bezoeken waard. Je kan er mooie wandelingen maken en de wereldberoemde grotten bekijken. Dé topper van Slovenië vind je in Bled: het prachtige meer zal je omverblazen!

Dag per dag

Dag 1: Op de trein naar Ljubljana

De ICE hogesnelheidstrein brengt je met één overstap tot in Stuttgart. Daar heb je enkele uren om de stad te verkennen. Struin door de winkelstraten, bezoek één van de vele musea en ga lekker uit eten. ’s Avonds stap je op de nachttrein naar Ljubljana.

Dag 2: Ljubljana bezoeken

Na een ontbijtje op de nachttrein kom je ’s morgens aan in Ljubljana. De gezellige, Sloveense hoofdstad is één van de kleinste hoofdsteden van Europa. Ideaal dus om te voet te verkennen! Je komt er een groot park, fijne musea, een kasteel en gezellige straatjes tegen. Niet voldoende tijd om alles te bezoeken? Geen probleem! Op het einde van de rondreis houden we terug halt in Ljubljana.

Dag 3-4: Naar het gezellige Koper

Vandaag trek je naar de kust! Slovenië heeft een hele korte kustlijn van nog geen 50 km, maar deze wordt goed benut. Met een rechtstreekse trein reis je door de prachtige Karst-regio en bereik je na 2,5 uur het havenstadje Koper, met zijn gezellige straatjes. Er zijn uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden, je kan er zwemmen of de haven verkennen. Ook wijnliefhebbers komen aan hun trekken en kunnen er terecht voor proeverijen.

Dag 5-6: Grotten bezoeken in Postojna

Een korte treinrit van slechts 1,5 uur brengt je tot in Postojna, een dorp dat bekendstaat voor zijn wereldberoemde grotten. Het grottenstelsel van Postojna is dan ook de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. Je kan deze prachtige grot deels met een treintje en deels te voet bezoeken. Ook het indrukwekkende rotskasteel Predjama is een aanrader. Wie houdt van avontuur, kan een gids inhuren om beren in het wild te spotten!

Dag 7-9: Het meer van Bled

De trein neemt je in een tocht van 3 uur en 2 overstappen mee tot aan het beroemde meer van Bled: dé topattractie van Slovenië. Omdat het er druk kan zijn, kiezen we er bewust voor om aan de rustige kant van Bled te verblijven, vlakbij het kleine station en iets verder weg van Bled zelf.

Je begrijpt onmiddellijk waarom dit een trekpleister is: het meer van Bled is werkelijk prachtig! Het kleine eilandje midden in het meer, kan je bereiken door middel van een pletna, een authentieke houten boot. Het kasteel van Bled torent hoog op een rots boven de omgeving uit. Je kan mooie wandelingen maken, zwemmen in het meer, of even lekker niets doen en genieten van het prachtige uitzicht!

Dag 10-11: Terug naar Ljubljana

Vandaag neem je de trein terug naar Ljubljana, waar je van je laatste dag op Sloveense bodem kan genieten. Doe waar je zin in hebt: ga wandelen in het prachtige Tivoli-park, bezoek het kasteel, of ga nog eens lekker uit eten. Op de laatste avond neem je de nachttrein terug naar Stuttgart.

Dag 12: Met de trein terug naar huis

Na een ontbijtje op de nachttrein stap je uit in Stuttgart. Daarna brengt de hogesnelheidstrein je weer thuis.


Mag het iets meer (of minder) zijn?

Bovenstaande route is onze standaardroute van 12 dagen.

Heb je minder tijd? Heb je slechts 10 dagen? Dan raden we Ljubljana-Postojna-Bled aan, maar een andere combinatie is ook mogelijk. Jij kiest! Heb je slechts 8 dagen? Dan kies je best voor Ljubljana en Bled.

Heb je meer tijd? Dan kan je de reis gerust nog wat verlengen. In Ljubljana en Bled kan je zeker nog een nachtje langer blijven. Vermits je vanuit Ljubljana ook gemakkelijk een trein kan nemen naar Wenen, is deze rondreis door Slovenië ook perfect te combineren met enkele dagen citytrip Wenen.

 • Rondreis
 • Slovenië
 • 8 - 15 dagen

Vanaf € 1495 p.p. (12 dagen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis naar Ljubljana, met ICE en nachttrein
 • Alle verplaatsingen binnen Slovenië volgens het programma
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Extra lokale verplaatsingen en uitstappen ter plaatse
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Reis met de dag- en nachttrein naar het prachtige Slovenië
 • Bezoek Ljubljana, één van de kleinste Europese hoofdsteden
 • Reis met een ondergronds treintje door het grottenstelsel van Postojna
 • Maak prachtige wandelingen langs de Sloveense kust in Koper
 • Ga zwemmen in het schilderachtige meer van Bled

Reisperiode

Deze reis kan je maken in de periode van mei tot en met oktober.

Vertrekdata

Vertrek is elke dag mogelijk.

Heen- en terugreis

Voor de heen- en terugreis maken we gebruik van Duitse hogesnelheidstreinen tot in Stuttgart, en vanaf daar de nachttrein tot in Ljubljana.  We zorgen steeds voor een ruimte overstaptijd, zodat je zeker de nachttrein niet mist.  Op de hogesnelheidstreinen heb je gereserveerde plaatsen.  Upgrade naar eerste klasse is mogelijk.  Op de nachttrein kiezen we voor een privé-coupé.

Vertrek is mogelijk vanuit elk Belgisch of Nederlands station.

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze rondreis maak je gebruik van de lokale Sloveense treinen.  Op sommige routes rijden er niet zo heel veel treinen, je zal je dus soms moeten aanpassen aan de uurregeling.  Alle tickets zijn inbegrepen in de reis.

Logies

Je overnacht steeds in hotels op wandelafstand van het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over de hotels dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische of Nederlandse identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Rondreis

Langs de mooiste plekken in Zweden

Zweden, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1995

Meer info

Rondreis

Verrassend Polen ontdekken

Polen, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1295

Meer info

Rondreis

Authentiek Mallorca ontdekken

Mallorca, 10 - 15 dagen

vanaf  € 1495

Meer info
Bekijk alle reizen