• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Wenen

 • Citytrip
 • Wenen, Oostenrijk
 • 5 - 6 dagen
Temp Wenen

Door geplande werken aan de sporen waarvan de impact op de nachttrein momenteel nog niet gekend is, kunnen we tijdelijk geen reisvoorstellen voor een citytrip naar Wenen meer maken. Onze excuses!

Wenen

Opstappen, oogjes toe en hop, je staat in Wenen. Deze citytrip met de trein naar Wenen is perfect voor wie houdt van treinreizen, steden vol geschiedenis en sprookjesachtige taferelen.

Waarom Wenen?

Sinds de komst van de nachttrein naar Wenen, is deze romantische stad dé bestemming voor een citytrip met de trein. Er hangt een ontspannen sfeer, en toch barst de stad van de bezienswaardigheden. Neem nu de Stephansdom, een indrukwekkend gebouw met kleurrijke daken. Vanuit de toren heb je een prachtig zicht op Wenen en haar omgeving.

Wist je dat Wenen tal van bekende musici, zoals Strauss, Mozart, Haydn en Beethoven voortbracht? Ook vandaag ademt de stad nog muziek. Maar je vindt er ook prachtige barokke gebouwen, fijne musea (zoals het MuseumsQuartier, dat vijf musea omvat), sprookjesachtige parken en oude kerkjes. In de zomer vind je afkoeling in de Donau: de oevers zijn met gras bedekt en vormen het ‘strand’. En ‘s winters slurp je glühwein of schaats je op het plein voor het verlichte sprookjeskasteel … dat stiekem het Weense stadhuis is.

Praktisch

In de rechtstreekse nachttrein naar Wenen kan je kiezen voor een bed in een gedeeld compartiment of voor een privécompartiment met twee bedden. Je bent zo’n 14 uur onderweg.

Weet dat de nachttrein naar Wenen zeer populair is. De trein is vaak weken tot maanden op voorhand al volzet, zeker voor vakantieperiodes. Boek dus op tijd!

Je kan voor deze citytrip kiezen uit drie reisschema’s:

 • vertrek op donderdagavond en terugkomst op dinsdagochtend = 2 nachten op de trein, 3 nachten op hotel en 4 volle dagen in Wenen
 • vertrek op zaterdagavond en terugkomst op donderdagochtend = 2 nachten op de trein, 3 nachten op hotel en 4 volle dagen in Wenen
 • vertrek op dinsdagavond en terugkomst op zaterdagochtend = 2 nachten op de trein, 2 nachten op hotel en 3 volle dagen in Wenen

Je overnacht in een zeer centraal gelegen hotel dat makkelijk te bereiken is met de metro vanaf het station en op wandelafstand van heel wat attracties en restaurants ligt.

 • Citytrip
 • Wenen, Oostenrijk
 • 5 - 6 dagen

Vanaf €595 p.p. (in gedeeld compartiment voor 4 personen)

Vanaf €795 p.p. (in privécompartiment voor 2 personen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis met met Nightjet tussen Brussel en Wenen, inclusief ontbijt
 • Overnachtingen in een hotel in het centrum
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Met de nachttrein naar Wenen, een unieke ervaring
 • Dwaal rond in dé muziekstad
 • Rust uit in de gezellige Konditoreien of Weense koffiehuizen
 • Bewonder barokke gebouwen en pleinen
 • Fiets langs de vele parken die de stad telt

Reisperiode

Deze citytrip kan je het hele jaar door maken.

Vertrekdata

Vertrek is mogelijk op dinsdag-, donderdag- of zaterdagavond.  Zie de reisbeschrijving voor meer info.

Lengte van deze reis

Standaard bieden we deze reis aan met een lengte van 5 of 6 dagen.  Wil je graag wat langer in Wenen blijven, dan kan dat natuurlijk ook.

Good to know

De nachttrein naar Wenen is zeer populair, en de plaatsen zijn beperkt.  Deze trein is dan ook vaak weken tot maanden op voorhand al uitverkocht, zeker voor de vakantieperiodes.  Op tijd boeken is de boodschap!

Heen- en terugreis

Je reist in een nachttrein van de Oostenrijkse Spoorwegen (Nightjet).  Je kan kiezen tussen een privé-couchette met eigen lavabo voor 2 of 3 personen, of een bed in een gedeelde couchette voor 4 personen.  Er bestaan ook zitplaatsen of couchettes voor 6 personen, maar deze raden we niet aan.

Weet dat deze nachttreinen geen heel moderne treinen zijn.  Je mag propere couchettes en vriendelijk personeel verwachten, maar dit is geen luxe-overnachting.

Vervoer tijdens de reis

Vermits je hotel centraal gelegen is, vind je al heel wat musea, restaurants en winkels op wandelafstand.  Verder kan je je met de metro gemakkelijk verplaatsen doorheen heel Wenen.

Logies

Je overnacht in een hotel in het centrum.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Wat anderen zeggen

Wij zijn per toeval Ergens Onderweg op het web tegengekomen en zijn heel blij deze organisatie ontdekt te hebben. Men kan heel rustig alles bekijken en ontdekken zonder opdringerige vragen. Op het moment dat men vragen heeft, krijgt men snel een antwoord. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een (online) gesprek aan te vragen en helpt wel om directe vragen te stellen bij een eventuele boeking. Wij boekten een citytrip naar Wenen met de ‘nightjet’-trein. De treintickets en het hotel waren prima in orde. Ergens Onderweg is zeker een aanrader!!

Tanja

Wenen is een prachtige stad om te bezoeken, het was gewoon super!

Ria & Werner

Andere reizen

Rondreis

Van west naar oost door Oostenrijk

Oostenrijk, 8 - 14 dagen

vanaf  € 1895

Meer info

Citytrip

Met de nachttrein naar het hippe Berlijn

Berlijn, 5 - 6 dagen

vanaf  € 595

Meer info

Rondreis

Berglandschappen in Tirol

Tirol, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1495

Meer info
Bekijk alle reizen