• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Tirol

 • Rondreis
 • Tirol, Oostenrijk
 • 8 - 15 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Tirol

MET DE TREIN NAAR DE BERGEN

Wie Tirol zegt denkt waarschijnlijk onmiddellijk aan prachtige bergen en gezellige dorpen.  Deze regio is één van de populairste vakantieregio’s van Oostenrijk, en terecht!  Je vindt hier goed bewaarde tradities, typische architectuur en een prachtig natuurlandschap. De trein brengt je van mooie steden als Innsbruck en Salzburg naar kleinere dorpjes als Mutters en Werfen. Overal kan je prachtig wandelen of mountainbiken, en genieten van de heerlijke Tiroolse gastvrijheid.

Dag per dag

Dag 1: Met de trein naar Innsbruck

Vandaag stap je de trein op richting Innsbruck. Je bent ongeveer 9 uur onderweg en moet 2 keer overstappen.

Dag 2-3: Cultuur of natuur in Innsbruck

Innsbruck, gelegen in het hart van de Alpen, is de hoofdstad van Tirol en één van de leukste steden van het land. De stad staat bekend om haar schitterende landschap, met de Nordkette bergketen die een dramatische achtergrond vormt. Innsbruck is ook een levendige cultuurstad, met een aantal musea en galeries in het middeleeuwse oude centrum. En voor wie van buitenactiviteiten houdt, zijn er volop mogelijkheden om te wandelen of mountainbiken in de omringende bergen. Met de gastenkaart die je van het hotel krijgt, is het openbaar vervoer in de stad en omgeving gratis. Nu enkel nog keuzes maken!

Dag 4-5: Op ontdekking in Mutters

Vandaag neem je de mooie rode tram op de Stubaitalbahn, de bergen in. Die brengt je in een ritje van een halfuur helemaal de stad uit tot in het kleine bergdorp Mutters, op 830 meter hoogte. Dit prachtig Tirools dorp beschikt over een kleine kern met ouderwetse boerenhuizen en een 700 jaar oude kerk in barokstijl. In de omgeving kan je mooie wandelingen maken, nog hoger de bergen ingaan met de kabelbaan, mountainbiken, of gewoon even lekker niets doen.

Dag 6-7: Bergen bewonderen in Kitzbühel

Vandaag verken je met de trein een deel van de prachtige Arlbergroute doorheen de Alpen, en stap je na anderhalf uur uit in Kitzbühel, een klein en leuk stadje in een prachtig berglandschap. Verschillende kabelbanen brengen je de bergen in voor mooie wandelingen, of je kan (elektrische) fietsen huren voor een tocht door de omgeving. ’s Avonds kan je je spieren laten rusten in de sauna van het hotel!

Dag 8-9: Wandelen in Werfen

De trein brengt je vandaag in een kleine 2 uur tot in Werfen. Dit mooie, slaperige dorp telt twee toffe attracties die veel dagjestoeristen trekken. De mooie omgeving is Oostenrijk op z’n best en nodigt uit tot wandelen. Ook The Sound of Music vond hier inspiratie en filmde er enkele scènes!

Bij aankomst valt je blik onmiddellijk op Festung Hohenwerfen, een slot uit de 11de eeuw dat hoog boven de vallei uitsteekt. Het diende lang als gevangenis maar werd daarna gerenoveerd en is absoluut het bezoeken waard. Een shuttlebus brengt je vanaf het centrum van het dorp naar Eisriesenwelt, de grootste ijsgrotten ter wereld. Een tocht door deze grotten is een unieke ervaring. Vergeet je trui niet!

Dag 10-11: Romantisch Salzburg

Na een uurtje treinen kom je aan in Salzburg, je laatste stop op deze rondreis door Tirol.  Deze romantische stad is de geboortestad van componist Mozart. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De stad is compact en kan je daardoor makkelijk te voet verkennen. Geniet van de fijne musea, pik een concertje mee en sluit je dag af met een typische schnitzel in één van de vele restaurants.

Terugreizen kan je met de dag- of nachttrein. Kies je voor de nachttrein, dan stap je op het einde van dag 11 op een rechtstreekse trein naar Brussel. Kies je voor de dagtrein, dan slaap je nog een extra nachtje in Salzburg.

Opgelet: de nachttrein van Salzburg naar Brussel rijdt enkel op maandag-, woensdag- en vrijdagavond.

Dag 12: Met de trein terug naar huis

Wie reist met de nachttrein, komt na een fijn ontbijt ’s morgens terug in België aan. Wie voor de dagtrein koos, reist vandaag in ongeveer 9 uur en met 1 à 2 overstappen terug.


Mag het iets meer (of minder) zijn?

Bovenstaande route is onze standaardroute van 12 dagen.

Heb je minder tijd? Heb je slechts een week tijd, kies dan voor Innsbruck – Kitzbühel – Salzburg, of kies voor een weekje treinvakantie in Tirol. Andere combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk.

Heb je meer tijd? Dan kan je de reis gerust nog wat verlengen. Op alle plaatsen op deze rondreis kan je met gemak langer blijven. Of bekijk onze treinrondreis van west naar oost door Oostenrijk, voor nog meer treinreisinspiratie.

 • Rondreis
 • Tirol, Oostenrijk
 • 8 - 15 dagen

Vanaf € 1495 p.p. (12 dagen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heenreis naar Innsbruck, met ICE, inclusief zitplaatsreservering
 • Terugreis vanuit Salzburg, met dag- of nachttrein
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Treintickets binnen Oostenrijk: die kan je makkelijk zelf kopen via de automaten in het station (reken op € 55 p.p. voor alle verplaatsingen volgens het programma)
 • Extra lokale verplaatsingen en uitstappen ter plaatse
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Ontdek verborgen parel Innsbruck, de hoofdstad van Tirol
 • Bezoek ’s werelds grootste ijsgrotten
 • Ga wandelen in Kitzbühel, hét berglandschap van de Alpen
 • Kom tot rust in Mutters, één van de mooiste dorpen van Tirol
 • Sluit af met een citytrip in het romantische Salzburg

Reisperiode

Deze reis kan je maken in de periode van mei tot en met oktober.  Hou er rekening mee dat het in mei en oktober mogelijk is dat de kabelbanen niet overal open zijn, maar laat je hierdoor zeker niet tegenhouden om de reis in deze rustigere periodes te maken.

Vertrekdata

Vertrek is elke dag mogelijk.

Heen- en terugreis

Voor de heenreis maken we gebruik van de Duitse ICE-hogesnelheidstreinen.  Hier heb je gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.

Voor de terugreis kan je kiezen tussen de nachttrein of dagtrein vanuit Salzburg.  Op de nachttrein kan je kiezen tussen slaapplaatsen in een privé-couchette of in een gedeelde couchette.  De nachttrein vertrekt vanuit Salzburg enkel op maandag, woensdag en vrijdag.  Wil je dus de nachttrein nemen, dan moet je je reisdata hier wel aan aanpassen.

Vertrek is mogelijk vanuit elk Belgisch station.  Vertrekken vanuit Nederland kan zeker ook, maar mogelijk moeten we de reisroute dan wat aanpassen.  Contacteer ons voor meer info.

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze rondreis maak je gebruik van lokale treinen.  Je koopt hiervoor zelf de tickets ter plaatse, zodat je de dag zelf nog kan kiezen welke trein je neemt.  Je krijgt hiervoor alle info mee.

Logies

Je overnacht steeds in hotels op wandelafstand van het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over de hotels dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische of Nederlandse identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Vaste verblijfplaats

Op treinvakantie naar Tirol

Tirol, 5 - 8 dagen

vanaf  € 695

Meer info

Rondreis

Van west naar oost door Oostenrijk

Oostenrijk, 8 - 14 dagen

vanaf  € 1895

Meer info

Rondreis

Op avontuur langs de Noorse fjorden

Noorwegen, 15 dagen

vanaf  € 2395

Meer info
Bekijk alle reizen