• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Treinvakantie Tirol

 • Vaste verblijfplaats
 • Tirol, Oostenrijk
 • 5 - 8 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Treinvakantie Tirol

Met de trein naar de mooiste regio van Oostenrijk

Reis met de trein naar Tirol en laat je verrassen door deze fijne Oostenrijkse regio waar natuur, cultuur en geschiedenis hand in hand gaan.

Waarom met de trein naar Tirol?

Wie Tirol zegt denkt waarschijnlijk onmiddellijk aan prachtige bergen en gezellige dorpen.  Deze regio is één van de populairste vakantieregio’s van Oostenrijk, en terecht!  Je vindt hier goed gewaarde tradities, typische architectuur en een prachtig natuurlandschap. Nog een groot voordeel van een treinvakantie naar Tirol?  Je krijgt een gastenkaart, waarmee je gratis gebruik kan maken van het openbaar vervoer.

Voor deze treinvakantie kan je een keuze maken uit 2 mogelijke uitvalsbasissen:  Innsbruck of Mutters.

Innsbruck is de hoofdstad van Tirol en echt een verborgen parel.  De stad ligt te midden van de Oostenrijkse Alpen en is uiterst mooi en gezellig.  Het barokke en middeleeuwse centrum biedt zijn bezoekers de perfecte combinatie van natuur, cultuur, gebouwen en musea. In de omliggende bergen kan je tijdens de zomerperiode genieten van kilometerslange wandelingen op de mooie wegen en paden of van een stevig mountainbikeparcours. In de winter zie je er het ene prachtige winterlandschap na het andere en kan je deelnemen aan diverse wintersporten.  Het compacte stadscentrum van Innsbruck kan je gemakkelijk al wandelend verkennen, en wil je de bergen in dan neem je gewoon de kabelbaan.

Mutters is een dorp op 830m hoogte in de Tiroolse bergen.  Het is één van de mooiste dorpen van Tirol.  Je komt er door vanuit Innsbruck de mooie rode tram op de Stubaitalbahn te nemen.  De tocht duurt slechts een halfuur, toch brengt de tram je helemaal de stad uit tot in een andere, zeer rustige omgeving.  Mutters beschikt over een kleine dorpskern vol ouderwetse boerenhuizen en een 700 jaar oude kerk in barokstijl.  In de zomer kan je hier mooie wandelingen maken, uitdagende fietstochten, of gewoon even lekker niets doen.  In de winter kan je skiën, mooie winterwandelingen maken of de kabelbaan de berg op nemen voor een nog mooier uitzicht.

Innsbruck als uitvalsbasis heeft het voordeel dat je elke dag kan kiezen of je gaat voor cultuur of natuur.  Je zit hier heel centraal en alles is makkelijk en snel te bereiken, ook de bergen.  Mutters als uitvalsbasis is natuurlijk een stuk rustiger, maar hier heb je vooral wandel- of fietsmogelijkheden.  Voor een heel aantal activiteiten maak je eerst de verplaatsing naar Innsbruck.

Kan je niet kiezen?  Blijf dan gewoon de helft van je vakantie in Innsbruck en de helft in Mutters.  Zo heb je het beste van beide werelden!

Praktisch

Vanuit Brussel stap je 2 maal over tot in Innsbruck. De volledige treinreis duurt ongeveer 9 uur.  Overnacht je in Mutters, dan komt daar nog een halfuur op de tram bij.

In Innsbruck overnacht je in een hotel in het stadscentrum van Innsbruck, op wandelafstand van het station, restaurants, musea en winkels. Je kan je makkelijk verplaatsen doorheen de stad met de lokale trein, tram of kabelbaan.  In Mutters overnacht je in een hotel met restaurant op wandelafstand van het kleine station.  De tram brengt je gemakkelijk terug tot in Innsbruck, of verder naar andere leuke dorpen.

Nog meer van Tirol zien? Bekijk dan eens onze rondreis Tirol voor een langere trip door de regio.

 • Vaste verblijfplaats
 • Tirol, Oostenrijk
 • 5 - 8 dagen

Vanaf € 695 p.p. (5 dagen) 

Vanaf € 995 p.p. (8 dagen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis vanuit Brussel naar Innsbruck
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Optionele activiteiten of tickets 
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Bezoek het mooie middeleeuwse stadscentrum van Innsbruck
 • Maak een spannende mountainbiketocht of een mooie bergwandeling
 • Geniet van de Oostenrijkse gastronomie in één van de vele restaurants
 • Profiteer van gratis openbaar vervoer tijdens je hele vakantie

Reisperiode

Deze reis kan je het hele jaar door maken.  De regio heeft natuurlijk twee heel verschillende seizoenen.  In de winter mag je sneeuw verwachten en trekt de regio vooral wintersporters.  In de zomer kan je er genieten van de prachtige natuur tijdens wandelingen of fietstochten.  Hou er rekening mee dat in het tussenseizoen (april en november) mogelijk niet alle kabelbanen open zijn.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Vermits je toch al snel een volledige dag onderweg bent naar Innsbruck, raden we een minimum van 5 dagen aan.  Je kan hier echter gerust ook een week blijven.  Er zijn immers tal van mogelijkheden voor uitstappen in de omgeving.

Heen- en terugreis

Je reist in een comfortabele Duitse hogesnelheidstrein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  Vanuit Brussel of Luik moet je meestal 2 keer overstappen.  Vertrek is mogelijk vanuit elk Belgisch station.

Vervoer tijdens de reis

Vermits je hotel centraal gelegen is, vind je al heel wat bezienswaardigheden, restaurants en winkels op wandelafstand.  Verder kan je met de bus, tram en kabelbanen heel wat uitstapjes maken in de omgeving.  Met de gastenkaart die je in het hotel ontvangt is heel wat van het openbaar vervoer gratis.

Logies

Je overnacht in een hotel in de buurt van het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Rondreis

Berglandschappen in Tirol

Tirol, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1495

Meer info

Rondreis

Van west naar oost door Oostenrijk

Oostenrijk, 8 - 14 dagen

vanaf  € 1895

Meer info

Vaste verblijfplaats

Luzern en het Vierwoudstrekenmeer

Luzern, 5 - 8 dagen

vanaf  € 895

Meer info
Bekijk alle reizen