• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Het meer van Luzern

 • Vaste verblijfplaats
 • Luzern, Zwitserland
 • 5 - 8 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Het meer van Luzern

Met de trein naar het Vierwoudstrekenmeer

Maak je klaar voor je treinvakantie naar Luzern, één van de mooiste steden van Zwitserland. Boottochtjes maken en wandelen à volonté, verpozen op terrasjes, cultuur opsnuiven … Laat je betoveren door Luzern!

Waarom naar het meer van Luzern?

Luzern is één van de mooiste steden van Zwitserland. Deze gezellige stad is vlot bereikbaar met de trein en wordt je uitvalsbasis voor deze treinvakantie. Het meer van Luzern – of het Vierwoudstrekenmeer – ligt centraal in Zwitserland en is omgeven door prachtige bergen. Zei er iemand mooie wandelingen, spectaculaire uitzichten en heerlijke boottochtjes? Dit is Zwitserland op zijn best!

Naast de geweldige ligging aan het meer, is Luzern een must visit omwille van de oude straten, prachtige houten bruggen en fijne musea. Ga wandelen op de oude stadsmuur voor een adembenemend uitzicht over de omgeving. Of neem een duik in het meer vanaf het strand. ’s Avonds kan je uit eten gaan in één van de vele restaurants.

Vanuit Luzern kan je boottochten maken naar verschillende plaatsen op het meer. Zo kan je naar Weggis varen, waar je de kabelbaan kan nemen tot op Mount Rigi. Ook Mount Pilatus, de Stanserhorn of Mount Titlis zijn makkelijk met de boot en de kabeltrein te bereiken. Keuze te over voor een uitstapje naar de bergen!

Ben je een cultuurliefhebber? Dan behoort een daguitstap naar Basel of Zürich ook tot de mogelijkheden. Beide steden liggen op slechts een uurtje treinen vanuit Luzern. Vergeet echter ook niet gewoon even een aantal uur niets te doen op een terrasje aan het meer!

Praktisch

Je treint in ongeveer 8 à 9 uur van Brussel tot in Luzern, met 2 overstappen. Overnachten doe je in een hotel of B&B in het centrum, op wandelafstand van het station en het meer van Luzern.

 • Vaste verblijfplaats
 • Luzern, Zwitserland
 • 5 - 8 dagen

Vanaf € 895 p.p. (5 dagen) 

Vanaf € 1295 p.p. (8 dagen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis vanuit Brussel naar Luzern
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets 
 • Drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Ontdek Luzern, één van Zwitserlands mooiste pareltjes
 • Geniet van boottochtjes op het prachtige Vierwoudstrekenmeer
 • Maak daguitstappen met de trein
 • Neem de kabelbaan richting de bergen voor verkwikkende wandelingen

Reisperiode

Deze reis kan je het beste maken in de periode van april tot en met oktober.  Hou er rekening mee dat er in april en mei nog veel sneeuw kan liggen in de bergen, en je dus niet alle wandelingen zal kunnen maken.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Vermits je toch al snel een volledige dag onderweg bent naar Luzern, raden we een minimum van 5 dagen aan.  Je kan hier echter gerust ook een week blijven.  Er zijn immers tal van mogelijkheden voor uitstappen in de omgeving.

Heen- en terugreis

Je reist in een comfortabele Duitse hogesnelheidstrein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  Vanuit Brussel of Luik moet je meestal 2 keer overstappen.  Vertrek is mogelijk vanuit elk Belgisch station.

Vervoer tijdens de reis

Vermits je hotel centraal gelegen is, vind je al heel wat bezienswaardigheden, restaurants en winkels op wandelafstand.  Ook het meer is vlakbij.  Met de boot, trein en kabelbanen kan je allerlei uitstapjes maken in de omgeving.  Het Zwitserse openbaar vervoer is zeer goed georganiseerd.

Logies

Je overnacht in een hotel of B&B in het centrum.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Vaste verblijfplaats

Met de trein naar Les Eyzies in de Dordogne

Les Eyzies, 6 - 8 dagen

vanaf  € 845

Meer info

Rondreis

Bella Italia: Milaan en het Comomeer

Noord-Italië, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1195

Meer info

Vaste verblijfplaats

Door wijngaarden kuieren in de champagnestreek

Épernay, 3 - 4 dagen

vanaf  € 595

Meer info
Bekijk alle reizen