• Facebook Logo
  • Instagram Logo
  • Mail Icon

8 leuke treinreizen voor het najaar

Je zomerplannen liggen waarschijnlijk al vast, maar ook het najaar is een ideale periode om er met de trein op uit te trekken. Minder druk, even veel plezier. Wij verklappen acht toptreinbestemmingen om nu te boeken.

Herfstkleuren in Slovenië

Slovenië is een echte topbestemming in de zomer. Maar ben je fan van prachtige herfstkleuren, mag het wat minder druk en vind je het niet erg dat het niet meer zomers warm is, dan is het najaar voor jou hét moment om richting Slovenië te trekken. Toegegeven, voor een duik in het meer van Bled zal het wat te koud zijn, maar het weer is nog uitstekend om te wandelen of fietsen. Bovendien is het groene Slovenië er nu op z’n mooist!

Bekijk de rondreis

Mmmm … Mallorca

Deze populaire zomerbestemming is een pak rustiger in het najaar. Bovendien kan het hier in de zomer zó heet worden, dat het er in het najaar vaak aangenamer vertoeven is. Van september tot november is het weer er bovendien perfect om te wandelen! Deze rondreis door Mallorca is de ideale combinatie van citytrippen en ontspannen, van stad en strand, van prachtige wandelingen tot lekker niets doen. Klaar om dit mooie eiland te ontdekken?

Ontdek de reis hier


Nazomeren in Noordwest-Italië

Italië associeer je waarschijnlijk vooral met de zomer, maar ook in het najaar is een rondreis door het Noordwesten van Italië dik de moeite. De steden ontwaken uit hun zomerslaap, waardoor er weer meer te beleven valt. Bovendien zijn de temperaturen er nog erg fijn – perfect voor fantastische wandeltochten door de Cinque Terre en de Maritieme Alpen. Dankzij de kleinere hoeveelheid toeristen ontdek je bovendien het échte Turijn en Genua. Een verrassende reis om alvast naar uit te kijken.

Bekijk de rondreis

Op citytrip naar Krakau

De mooie Poolse stad Krakau kan je in principe het hele jaar door bezoeken, maar het najaar is wat ons betreft de beste periode. Het weer is er heerlijk mild, er zijn minder toeristen, het culturele leven draait op volle toeren, en de stad hult zich in prachtige herfstkleuren. Staat Krakau nog op jouw bucket-list? Kies dan voor september of oktober en boek snel je citytrip.

Ontdek de citytrip hier

Op ontdekking in de Loirestreek

Ook in de Loire is het veel minder druk dan in de zomer. Zo kun je in alle rust de spectaculaire kastelen en parken ontdekken, die in een herfstige setting helemaal tot hun recht komen. De shuttlebussen tussen de kastelen rijden nog tot begin november, daarna gaan ze in winterslaap. Boek nu je treinvakantie naar het charmante stadje Blois en haar wondermooie omgeving.

Bekijk de reis

treinreis blois

Wegdromen in de Dordogne

Hoewel het altijd gokken is, is de kans op mooi weer in het najaar in de Dordogne toch net iets groter. Trakteer jezelf op een echte relaxvakantie met lekker eten en drinken in de hoofdrol. Op 8,5 uur reis je vanuit Brussel naar Les Eyzies waar je prachtige dorpjes en prehistorische grotten kan bezoeken en in een hemels hotel verblijft. Wil je deze reis dit jaar zeker nog doen? Wacht dan niet te lang, want in november sluit het hotel voor de winter.

Ontdek deze vakantie

Adembenemend Catalonië

Kunst opsnuiven, de Pyreneeën bewonderen en tapas eten? Catalonië heeft het allemaal. Hoewel het waarschijnlijk niet meer warm genoeg is om te zwemmen, is het in het najaar veel rustiger aan de kust en kan je er heerlijke strandwandelingen maken. Bovendien is het de perfecte temperatuur om een bruisende stad als Barcelona te ontdekken. Goed om te weten: tot begin november rijdt de trein nog tot in Nuria, daarna gaat de streek even in winterslaap.

Naar de reis

Riviercruise op de Donau

Altijd al eens een riviercruise willen maken? Dan is dit najaar voor jou hét moment. Geniet vanuit jouw kajuit met panoramische ramen van het prachtige voorbijglijdende landschap. Riviercruises zijn steeds snel volgeboekt, maar in oktober en november zijn er nog een aantal data over. Snel boeken is de boodschap!

Bekijk de mogelijkheden