• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Krakau

 • Citytrip
 • Krakau, Polen
 • 8 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Krakau

Krakau is één van de mooiste Europese steden. Deze relatief onbekende stad in Polen heeft een zeer rijke geschiedenis en telt tal van interessante hotspots. Laat je verrassen!

Waarom met de trein naar Krakau?

Krakau is één van Europa’s mooiste steden en behoort tot onze persoonlijke favorieten. In tegenstelling tot Warschau, heeft Krakau nagenoeg geen last gehad van de oorlogen die er in het verleden plaatsgevonden hebben. Je kan dus nog een authentieke stad ontdekken, met gezellige straten en prachtige gebouwen. De Poolse stad telt vele studenten, waardoor je kan genieten van een uitgelaten sfeer, ook in het nachtleven. Daarnaast kom je er zowel cultureel aan je trekken, als op het vlak van geschiedenis. Bezoek er bijvoorbeeld het prachtige koninklijke kasteel Wawel, gelegen op de Wawel heuvel in het hart van de stad.

Krakau is ook de perfecte uitvalsbasis voor daguitstappen in de omgeving. Een bezoek aan de voormalige concentratiekampen Auschwitz en Birkenau is geen vrolijke uitstap, maar wel een absolute must tijdens je citytrip. Om nog meer geschiedenis op te snuiven en de Holocaust te herdenken kan je terecht in het museum Schindler’s Fabriek, dat onlosmakelijk verbonden is met de concentratiekampen en Krakau onder nazibezetting.

Een daguitstap naar de zoutmijnen van Wieliczka is ook een aanrader, één van de grootste en oudste zoutmijnen ter wereld. Je dient er tot wel 350 meter onder de grond voor af te dalen. Maar het is meer dan de moeite waard. Je komt er zelfs een ondergrondse kathedraal tegen.

Ook de Grote Markt van Krakau is een fijne plek om halt te houden. Op dit grote middeleeuwse plein (één van de grootste pleinen van Europa) vind je in de imposante lakenhal sowieso een leuk souvenir als aandenken aan je citytrip. De hippe bars die de Grote Markt omringen zijn ideaal om je dag af te sluiten.

 

Praktisch

Op de heenreis van je citytrip neem je nachttrein tot in Berlijn. Daarna reis je met een rechtstreekse trein in ongeveer 7 uur van Berlijn naar Krakau. Op de terugweg neem je opnieuw een rechtstreekse trein van Krakau naar Berlijn, en aansluitend de nachttrein terug naar België.

Vermits de nachttrein niet elke dag rijdt, is vertrek enkel mogelijk op dinsdag-, donderdag- of zaterdagavond. Je keert dan terug op dinsdag-, donderdag- of zaterdagochtend.

Je overnacht in een hotel in het centrum van Krakau, vlakbij het centraal station. Restaurants, winkels en musea bevinden zich op wandelafstand. Bovendien is het de ideale uitvalsbasis om daguitstappen te maken. We geven je hiervoor alle info mee.

Wil je nog meer van Polen zien? Bekijk dan zeker onze rondreis door Polen. Deze citytrip is ook uitstekend te combineren met een citytrip naar Berlijn.

 • Citytrip
 • Krakau, Polen
 • 8 dagen

Vanaf € 895 p.p. (in gedeelde coupé op de nachttrein).

Vanaf € 1095 p.p. (in privé-coupé op de nachttrein).

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis tussen Brussel en Krakau
 • Overnachtingen in een hotel in het centrum
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Geniet van een authentieke stad, met prachtige gebouwen
 • Maak een daguitstap naar de zoutmijnen van Wieliczka
 • Bewonder het koninklijke kasteel op de Wawel heuvel
 • Bezoek de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau
 • Zet een stapje in het bruisende nachtleven

Reisperiode

Deze citytrip kan je het hele jaar door maken.  Weet wel dat het in de zomer heel warm kan worden in Krakau.  In de winter kan het dan weer heel erg koud zijn.

Vertrekdata

Vertrek is mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Lengte van deze reis

Deze reis is ideaal voor een weekje weg.  Je bent namelijk al een dag en nacht onderweg om in Krakau te geraken.  Bovendien is er niet enkel in Krakau veel te zien en doen, maar is Krakau ook de ideale uitvalsbasis voor verschillende daguitstappen.  De reis korter maken raden we dus niet echt aan.

Heen- en terugreis

Tussen Brussel en Berlijn reis je met de Nightjet nachttrein van de Oostenrijkse spoorwegen.  Je kan kiezen uit een privé-compartiment in de slaapwagon voor 1 tot 3 personen, of een bed in een gedeeld compartiment voor 4 personen in de ligwagon.

Tussen Berlijn en Krakau neem je de EuroCity-trein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.

Vervoer tijdens de reis

In Krakau zelf verplaats je je gemakkelijk te voet.  Er rijden echter ook trams en bussen.  Daguitstappen kan je maken met de trein of minibussen.

Logies

Je overnacht in een hotel in het centrum, op wandelafstand van verschillende bezienswaardigheden, restaurants en winkels.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Rondreis

Verrassend Polen ontdekken

Polen, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1295

Meer info

Vaste verblijfplaats

Luzern en het Vierwoudstrekenmeer

Luzern, 5 - 8 dagen

vanaf  € 895

Meer info

Vaste verblijfplaats

Met de trein naar Les Eyzies in de Dordogne

Les Eyzies, 6 - 8 dagen

vanaf  € 845

Meer info
Bekijk alle reizen