• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Polen

 • Rondreis
 • Polen
 • 8 - 15 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Polen

Treinen naar Polen

Verken Polen al treinend met de dag- én nachttrein. Je bezoekt interessante steden als Warschau en Krakau, waar je een flinke portie geschiedenis en cultuur voorgeschoteld krijgt. Must visits: concentratiekamp Auschwitz en de zoutmijnen van Wieliczka. Uitblazen doe je in het gezellige Zakopane, waar je prachtige bergwandelingen maakt of je laat verwennen in het wellnesscomplex.

Dag per dag

Dag 1: Met de nachttrein naar Berlijn

Je rondreis door Polen start met een vertrek naar Berlijn. Hiervoor neem je de nachttrein. Je slaapt in een privécompartiment in een slaapwagon voor 1 tot 3 personen, of in een bed in een gedeeld compartiment voor 4 personen in een ligwagon. De nachttrein wordt door European Sleeper of Nightjet aangeboden. De European Sleeper komt al vroeg aan in Berlijn, rond 6 uur. Slaap je liever wat langer, kies dan voor een vertrek op dinsdag, donderdag of zaterdag, zodat je met de Nightjet reist.

Reis je liever overdag, dan kan je ook gewoon de dagtrein nemen. Je overnacht dan in Berlijn.

Dag 2: Naar Warschau

’s Morgens kom je aan in Berlijn. Je hebt nog wat tijd om de benen te strekken voor je opnieuw de trein opstapt. Tip: de Brandenburger Tor bevindt zich op slechts 20 minuten wandelen! De rechtstreekse EuroCity naar Warschau brengt je in 5,5 uur tot in het hart van de stad. Je hotel bevindt zich op wandelafstand van het station.

Dag 3-4: Ontdek Warschau

Warschau is misschien niet de mooiste stad van Oost-Europa, maar wel één van de meest interessante. Tijdens Wereldoorlog II, werd de stad met de grond gelijk gemaakt. Daarna organiseerde Warschau een ongeziene heropbouw en krabbelde terug recht. Vandaag gaan de gerestaureerde gebouwen hand in hand met moderne nieuwbouw en is Warschau een bruisende stad. Geniet van een terrasje in het gezellige oude centrum, wandel op de Koninklijke route van het ene prachtige gebouw naar het andere, of bezoek het Paleis voor Cultuur en Wetenschap. Neem er de lift voor een prachtig uitzicht over Warschau.

Dag 5-6: Genieten in Zakopane

Vandaag trek je naar het Tatragebergte, in het uiterste zuiden van Polen. Het gezellige Zakopane wordt je uitvalsbasis om de streek te verkennen. Een rechtstreekse trein en 1 overstap brengt je er in ongeveer 5 uur. Hoewel Zakopane druk kan zijn, kan je er ook heel snel tot rust komen. Duik de omliggende natuur in en maak korte of lange wandelingen. Met een kabelbaan of minibus bereik je snel en makkelijk de bergen. Zuivere lucht en impressionante panorama’s? Die krijg je er gratis bovenop! Laat je je wandelbenen liever uitrusten? Dan kan je terecht in het uitstekende wellnesscomplex, want Zakopane is ook een kuuroord.

Dag 7-10: Prachtig Krakau

Een rechtstreekse trein brengt je in ongeveer 2 uur naar Krakau. Krakau is één van Europa’s mooiste steden en behoort tot onze persoonlijke favorieten. In tegenstelling tot Warschau, heeft Krakau nagenoeg geen last gehad van de oorlogen die er in het verleden plaatsvonden. Je ontdekt er bijgevolg een authentieke stad, met gezellige straten en prachtige gebouwen. De vele studenten die er wonen zorgen voor een uitgelaten sfeer.  Zowel cultuurliefhebbers als feestneuzen komen hier uitgebreid aan hun trekken.

Krakau is ook de perfecte uitvalsbasis voor een aantal daguitstappen in de omgeving.  Met stip op nummer 1 is een daguitstap naar het voormalige concentratiekamp Auschwitz.  Geen vrolijke uitstap, maar onmisbaar om het verleden niet te vergeten.  Daarnaast is ook een uitstap naar de zoutmijnen van Wieliczka een absolute aanrader.

Dag 11: Terug naar Berlijn

Vandaag is het helaas tijd om Polen vaarwel te zeggen. De rechtstreekse EuroCity Wawel brengt je in 7 uur terug naar Berlijn. Daar heb je opnieuw tijd om de benen te strekken en nog een laatste keer lekker uit eten te gaan, voor het tijd is om de nachttrein richting Brussel te nemen.

Dag 12: Terug naar huis

Na een ontbijtje op de trein stap je tegen de ochtend terug uit in Brussel.


Mag het iets meer (of minder) zijn?

Bovenstaande route is onze standaardroute van 12 dagen.

Heb je minder tijd? Dan kan je kiezen om enkel Warschau en Krakau te bezoeken, of enkel Krakau en Zakopane. Je kan uiteraard ook kiezen voor onze citytrip Krakau, en deze prachtige stad als uitvalsbasis gebruiken voor verschillende daguitstappen, o.a. naar Zakopane.

Heb je meer tijd? Dan kan je je rondreis door Polen gerust nog wat verlengen. Zowel in Warschau, Krakau als Zakopane kan je zeker nog wat langer blijven. Vermits je zowel op de heen- als de terugreis langs Berlijn reist, kan je je reis ook perfect verlengen met enkele dagen citytrip Berlijn.

 • Rondreis
 • Polen
 • 8 - 15 dagen

Vanaf € 1295 p.p. (12 dagen, in gedeelde coupé in slaapwagon)

Vanaf € 1495 p.p. (12 dagen, in privé-coupé in ligwagon)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heenreis tussen Brussel en Warschau, met nachttrein en EuroCity
 • Terugreis tussen Krakau en Brussel, met EuroCity en nachttrein
 • Tickets voor de trein tussen Warschau en Zakopane, en Zakopane en Krakau
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Reis met de dag- én nachttrein naar Polen
 • Geniet van bergwandelingen en prachtige panorama’s in het Tatragebergte
 • Bezoek Krakau, één van de mooiste steden van Europa
 • Word stil van een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz
 • Ontdek de verrassende Poolse keuken in Warschau

Reisperiode

Deze reis kan je maken in de periode van april tot en met oktober.

Vertrekdata

Vertrek is elke dag mogelijk, behalve op zondag.  Wil je op zondag vertrekken, dan reis je met de dagtrein naar Berlijn in plaats van met de nachttrein.

Heen- en terugreis

Tussen Brussel en Berlijn reis je met de nachttrein van European Sleeper of Nightjet (al naargelang de dag waarop je vertrekt).  Je kan kiezen uit een privé-compartiment in de slaapwagon voor 1 tot 3 personen, of een bed in een gedeeld compartiment voor 4 personen in de ligwagon.

Tussen Berlijn en Warschau/Krakau neem je de EuroCity-trein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.

Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis verplaats je je met Poolse InterCity-treinen.  De meeste van deze treinen hebben gereserveerde plaatsen.  Verder kan je je steeds met gewone treinen, minibussen, te voet of met de fiets verplaatsen.

Logies

Je overnacht steeds in hotels op wandelafstand van het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over de hotels dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Citytrip

Met de trein naar prachtig Krakau

Krakau, 8 dagen

vanaf  € 895

Meer info

Rondreis

Wondermooi Slovenië

Slovenië, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1495

Meer info

Rondreis

Op avontuur langs de Noorse fjorden

Noorwegen, 15 dagen

vanaf  € 2395

Meer info
Bekijk alle reizen