• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Noorwegen

 • Rondreis
 • Noorwegen
 • 15 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Noorwegen

Met de trein en de ferry naar de indrukwekkende Noorse fjorden

Ga op avontuur met de trein én de ferry naar Noorwegen. Tijdens deze rondreis geniet je van de adembenemende natuur en gezellige steden als Oslo en Bergen. Tot rust komen en even uitwaaien doe je in Balestrand en Finse. Je reist door Noorwegen via de bekende spoorlijnen Bergensbanen en Flåmsbana. Deze treinreis is een heerlijke combi van steden, deugddoende wandelingen en overweldigende uitzichten op de Scandinavische fjorden.

Dag per dag

Dag 1: Met de trein naar Kiel

Je start je rondreis naar Noorwegen met een treinrit van ongeveer 8 uur naar Kiel, in het noorden van Duitsland. Je overnacht er in een hotel vlakbij het station én de ferryhaven.

Dag 2: Met de ferry naar Oslo

Je hebt nog tijd om uit te slapen vandaag, of om Kiel in de voormiddag wat te verkennen, maar daarna is het tijd om op de ferry te stappen. De ferry van Color Line vertrekt in de vroege namiddag, en komt de volgende dag ’s morgens aan in Oslo. De ferry beschikt over een zonnedek, café, winkeltjes, fitness, wellness, diverse restaurants en een avondclub. Je overnacht er in een standaard binnenhut met privé-badkamer. Een upgrade naar een buitenhut met raam is eveneens mogelijk.

Dag 3-4: Modern en hip Oslo

In de loop van de voormiddag meert de ferry aan in Oslo.  Het laatste deel van deze cruise brengt je trouwens door de prachtige Oslofjord. Daarna is het tijd om Oslo te verkennen!

De hoofdstad van Noorwegen is een fijne eerste kennismaking met het land. Zoals je van een moderne stad kan verwachten, tref je hier musea en hippe wijken aan. Dat neemt niet weg dat de natuur nooit ver weg is in Noorwegen en je dus probleemloos een wandeling kan maken in één van de omliggende heuvels.

Dag 5: De trein op naar Stavanger

Vandaag stap je voor het eerst een Noorse trein op, voor een tocht van Oslo naar Stavanger op de Sørlandsbanen, één van de minder bekende Noorse spoorlijnen, maar onze persoonlijke favoriet. De route duurt 8 uur, je bent dus een hele dag onderweg. Maar de route is prachtig en de trein comfortabel. In Stavanger bevindt het hotel zich op wandelafstand van het station.

Deze route kan je ook met een nachttrein afleggen. Je kan dan niet genieten van het uitzicht, maar hebt meer tijd in Stavanger.

Dag 6: Struinen door Stavanger

Stavanger is een moderne stad met een charmant centrum dat je gemakkelijk te voet kan verkennen.  Het oude centrum met zijn mooie, houten huizen is goed bewaard gebleven, en je vindt er ook talrijke interessante musea, waaronder een museum over de aardolie-industrie.

Stavanger is bovendien de uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige Lysefjord en de beroemde Preikestolen, een natuurlijk platform op 600 meter hoogte boven de fjord. Je kan het bereiken via een mooie, maar intensieve wandeling. Je kan de Lysefjord en de Preikestolen ook bewonderen via een boottocht.

Dag 7: Door het fjordengebied naar Bergen

Je volgende stop in Noorwegen is Bergen. Tussen Stavanger en Bergen ligt geen spoorlijn, want dit is fjordengebied! Je neemt voor deze route dan ook een luxe-reisbus en gaat er tweemaal mee op de ferry. De route duurt 4,5 uur maar is werkelijk prachtig. Onderweg kan je genieten van adembenemende uitzichten. Aangekomen in Bergen, kan je te voet naar je hotel gaan of de tram nemen.

Dag 8: Betoverend Bergen

Bergen is de tweede grootste en – volgens ons – aangenaamste stad van Noorwegen. Het wordt ook wel eens het hart van de Noorse fjorden genoemd. Het oude centrum van deze stad prijkt op de lijst van werelderfgoed, je vindt er de beste Noorse kunstmusea, een gezellige haven met drukke kaden en prachtige houten huizen, omringd door beboste heuvels. Ben je een fervent wandelaar? Dan zijn er meer dan genoeg opties in de omliggende heuvels van Bergen. De vele uitstekende restaurants zijn ideaal om je dag af te sluiten.

Dag 9: Met de ferry naar Balestrand

Vandaag trek je nog dieper het fjordengebied in.  Vanuit de haven van Bergen neem je de ferry door de Sognefjord. Deze prachtige tocht duurt 4 uur en brengt je tegen de middag tot in het gezellige dorpje Balestrand.

Dag 10: Uitwaaien in Balestrand

Balestrand is een dorp in Noorwegen waar verschillende fjorden samenkomen. Dit zorgt voor een fenomenaal uitzicht! Ga heerlijk kajakken op de fjord, maak een mooie wandeling in de bergen of bezoek het kleine museum. Liever gewoon even uitwaaien en helemaal tot rust komen? Nestel je dan gezellig op een bankje aan de fjord. 

Dag 11: Met de ferry en de bekende spoorlijn Flåmsbana naar Finse

Je neemt opnieuw de ferry om je tocht door de Sognefjord voort te zetten. Eindpunt is het dorpje Flåm: een druk en toeristisch maar adembenemend plekje in het fjordengebied. Je stapt er meteen op een mooie, oude trein voor een rit over de Flåmsbana, één van de bekendste spoorlijnen van Europa. Via deze treinroute leg je een afstand van slechts 20 km af, maar toch maakt de trein een klim van maar liefst 850 meter. Je rijdt van het fjordengebied de bergen in tot in het spoorwegstation Myrdal. Of het ook één van de mooiste treinroutes is – zoals vaak wordt beweerd – laten we graag aan jou over!

In Myrdal stap je over op een trein op de bekende Bergensbanen, de spoorlijn tussen Oslo en Bergen. Een halfuurtje later stap je al terug uit in Finse, het hoogste station van Scandinavië.

Dag 12: Genieten van de stilte in Finse

Het bergdorpje Finse beslaat slechts een handvol huizen en kan je enkel te voet, per fiets of met de trein bereiken. Je ervaart er de stilte en de rust waarvan je bij ons enkel kan dromen. Je kan er prachtige natuurwandelingen maken of een fietstocht op de Rallarvegen, de bekendste mountainbikeroute van Noorwegen. Het dorpje is gelegen op 1222 meter hoogte, met zicht op de nabijgelegen gletsjers.

In Finse vind je slechts 1 hotel. De slaapplaatsen zijn dus beperkt. Indien het hotel volzet is, stellen we je een hotel in het nabijgelegen stadje Geilo voor.

 

Dag 13: Via de Bergensbanen naar Oslo

Je verkent de Bergensbanen verder naar Oslo.  Gedurende een rit van 4,5 uur met een rechtstreekste trein wordt je verder gebracht over het bergplateau Hardangervidda, om dan af te dalen naar de mooie Hallingdal-vallei, en tenslotte door de buitenwijken van Oslo te eindigen in het centraal station. Geniet hier van je laatste avond op Noorse bodem!

Dag 14-15: Met de ferry terug naar huis

Koop in de voormiddag nog wat laatste souvenirs, want daarna is het tijd om in te checken voor de terugreis. Geniet opnieuw van de prachtige tocht door de Oslofjord, en daarna van alle fijne faciliteiten aan boord van de ferry.

Eens de ferry is aangemeerd in Kiel, brengt de trein je terug naar huis.


Mag het iets meer (of minder) zijn?

Bovenstaande route is onze standaardroute van 15 dagen.

Heb je minder tijd? Geen probleem! Dan maken we er een 13-daagse rondreis van. Je verblijft dan slechts 1 nacht in Balestrand en 1 nacht in Finse, of we schrappen Stavanger uit het programma. Toch liever nog wat korter? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen om enkel Oslo en Bergen te bezoeken, of enkel Oslo en Finse. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Heb je meer tijd? Prima, dan breien we nog enkele dagen extra aan je rondreis door Noorwegen. Op alle plaatsen op deze rondreis kan je gerust nog een nachtje langer blijven.

Dit is de zomervariant van onze treinreis naar Noorwegen. Wil je deze reis in de winter maken, check dan hier onze wintervariant.

 • Rondreis
 • Noorwegen
 • 15 dagen

Vanaf € 2395 p.p.

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Alle verplaatsingen volgens het programma, met de ferry, trein of bus
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Extra lokale verplaatsingen en uitstappen ter plaatse
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Reis met de trein én de ferry door Noorwegen
 • Aanschouw de adembenemende natuur en de oogverblindende fjorden
 • Geniet van de gekleurde houten huisjes in Bergen
 • Ervaar de unieke rust en stilte in Finse
 • Proef de lekkerste verse vis in de haven van Oslo
 • Neem de bekende spoorlijnen Bergensbanen en Flåmsbana en ontdek de mooiste routes

Reisperiode

Deze reis kan je maken in de periode van mei tot en met oktober.  Hou er rekening mee dat er in mei en zelfs in juni op sommige plaatsen nog sneeuw kan liggen.

Vertrekdata

Vertrek is elke dag mogelijk.

Heen- en terugreis

Voor de heen- en terugreis maken we gebruik van de ferry van Color Line.  Deze vertrekt in de namiddag en komt ’s morgens op de bestemming aan.  Je beschikt hier over een eigen kajuit.  Naar de vertrekhaven van de ferry in Kiel geraak je met de trein.

De ferry van Color Line is een heel comfortabel schip, van alle gemakken voorzien.  Je vindt er verschillende uitstekende restaurants, een groot dek, café, casino, avondanimatie, winkels, …

Vertrek is mogelijk vanuit elk Belgisch station.

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze rondreis maak je gebruik van de trein, de ferry en de (luxereis)bus.  Alle tickets zijn inbegrepen in de reis.  Waar mogelijk heb je gereserveerde plaatsen.

Logies

Je overnacht steeds in hotels op wandelafstand van het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over de hotels dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Lees hier een verslag van deze reis


Andere reizen

Rondreis

Treinen langs de Romantische Route

Beieren, 8 - 10 dagen

vanaf  € 995

Meer info

Rondreis

Langs de mooiste plekken in Zweden

Zweden, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1995

Meer info

Rondreis

Met de trein door winterwonderland Noorwegen

Noorwegen, 8 - 12 dagen

vanaf  € 1795

Meer info
Bekijk alle reizen