• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Winterrondreis Noorwegen

 • Rondreis
 • Noorwegen (winter)
 • 8 - 12 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Winterrondreis Noorwegen

Met de trein en de ferry naar de indrukwekkende Noorse fjorden

Ga op avontuur met de trein én de ferry naar Noorwegen. Tijdens deze rondreis geniet je van een adembenemend winters landschap en de gezellige steden Oslo en Bergen. Je reist door Noorwegen via de bekende spoorlijnen Bergensbanen en Flåmsbana. Deze treinreis is een heerlijke combi van steden, prachtige treinritten en overweldigende uitzichten op de Scandinavische fjorden.

Dag per dag

Dag 1: Met de trein naar Kiel

Je start je rondreis naar Noorwegen met een treinrit van ongeveer 8 uur naar Kiel, in het noorden van Duitsland. Je overnacht er in een hotel vlakbij het station én de ferryhaven.

Dag 2: Met de ferry naar Oslo

Je hebt nog tijd om uit te slapen vandaag, of om Kiel in de voormiddag wat te verkennen, maar daarna is het tijd om op de ferry te stappen. Deze vertrekt in de vroege namiddag, en komt de volgende dag ’s morgens aan in Oslo. De ferry beschikt over een zonnedek, café, fitness, diverse restaurants en een avondclub. Je overnacht er in een standaard binnenhut met privé-badkamer. Een upgrade naar een buitenhut met raam is eveneens mogelijk.

Dag 3: Aankomst in Oslo

In de loop van de voormiddag meert de ferry aan in Oslo.  Je hebt dus nog tijd genoeg om lekker te ontbijten op de ferry.  Het laatste deel van deze cruise brengt je trouwens door de prachtige Oslofjord. Daarna is het tijd om Oslo te verkennen! Je overnacht in een hotel in de buurt van het station.

Dag 4: Modern en hip Oslo

De hoofdstad van Noorwegen is een fijne eerste kennismaking met het land. Zoals je van een moderne stad kan verwachten, tref je hier musea en hippe wijken aan. Dat neemt niet weg dat de natuur nooit ver weg is in Noorwegen. Trek er dus gerust op uit voor een winterse wandeling in de omgeving.

 

Dag 5: Via de Bergensbanen naar Vatnahalsen

Vandaag neem je de trein op de bekende Bergensbanen, de spoorlijn tussen Oslo en Bergen.  Gedurende een rit van 4,5 uur reis je door een winterwonderland langs het prachtige bergplateau Hardangervidda. In Myrdal stap je over op een mooie, oude trein voor nog een klein stukje op de Flåmsbana, één van de bekendste spoorlijnen van Europa. Je stapt uit in Vatnahalsen, een heerlijk berghotel dat enkel bereikbaar is met de trein.

Dag 6: Met de trein, ferry en bus naar Bergen

Vandaag wordt een heel afwisselende dag. Met de trein, boot en bus verken je de ruige natuur van Noorwegen op een prachtige tocht door bergen en fjorden.

Eerst zet je je rit over de Flåmsbana verder. Via deze treinroute leg je een afstand van slechts 20 km af, maar toch daalt de trein ondertussen maar liefst 850 meter. De tocht eindigt in Flåm, een gezellig dorp in het fjordengebied. Je stapt er over op de ferry die een prachtige tocht maakt door de Nærøyfjorden en Aurlandsfjorden. Eens aangekomen in Gudvangen, brengt de bus je naar Voss waar je terug de trein op stapt voor het laatste deel van de Bergensbanen tot in Bergen.

Dag 7: Betoverend Bergen

Bergen is de tweede grootste en – volgens ons – aangenaamste stad van Noorwegen. Het wordt ook wel eens het hart van de Noorse fjorden genoemd. Het oude centrum van deze stad prijkt op de lijst van werelderfgoed, je vindt er de beste Noorse kunstmusea, een gezellige haven met drukke kaden en prachtige houten huizen, omringd door beboste heuvels. In de winter maakt een laagje sneeuw de stad extra sfeervol. De vele uitstekende restaurants zijn ideaal om je dag af te sluiten.

Dag 8: Terug naar Oslo

Vandaag keer je terug naar Oslo en kan je nogmaals genieten van de prachtige Bergensbanen. De rechtstreekse trein doet er 6,5u over. Geniet daarna van je laatste avond op Noorse bodem.

Dag 9: Met de ferry terug naar Kiel

Koop in de voormiddag nog wat laatste souvenirs, want daarna is het tijd om in te checken voor de terugreis. Geniet opnieuw van de prachtige tocht door de Oslofjord, en daarna van alle fijne faciliteiten aan boord van de ferry.

Dag 10: Met de trein terug naar huis

Eens de ferry is aangemeerd in Kiel, brengt de trein je terug naar huis.


Mag het iets meer (of minder) zijn?

Bovenstaande route is onze standaardroute van 10 dagen.

Heb je minder tijd? Geen probleem! Dan maken we er een 8-daagse rondreis van. Je verblijft dan enkel in Oslo en Vatnahalsen.

Heb je meer tijd? Prima, dan breien we nog enkele dagen extra aan je rondreis door Noorwegen. Zowel in Bergen, Oslo als Vatnahalsen kan je gerust een nachtje langer blijven.

Dit is de wintervariant van onze rondreis door Noorwegen. Reis je liever in de zomer, bekijk dan hier het zomerprogramma.

 • Rondreis
 • Noorwegen (winter)
 • 8 - 12 dagen

Vanaf € 1795 p.p.

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Alle verplaatsingen volgens het programma, met de ferry, trein of bus
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Extra lokale verplaatsingen en uitstappen ter plaatse
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Reis met de trein én de ferry door Noorwegen
 • Aanschouw winterse natuurpracht in de bergen en de fjorden
 • Geniet van de gekleurde houten huisjes in Bergen
 • Ervaar unieke rust en stilte in Vatnahalsen
 • Proef de lekkerste verse vis in de haven van Oslo
 • Neem de bekende spoorlijnen Bergensbanen en Flåmsbana en ontdek de mooiste routes

Reisperiode

Deze reis kan je maken in de periode van december tot en met maart.

Vertrekdata

Vertrek is elke dag mogelijk.

Heen- en terugreis

Voor de heen- en terugreis maken we gebruik van de ferry van Color Line.  Deze vertrekt in de namiddag en komt ’s morgens op de bestemming aan.  Je beschikt hier over een eigen kajuit.  Naar de vertrekhaven van de ferry in Kiel geraak je met de trein.

Vertrek is mogelijk vanuit elk Belgisch station.

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze rondreis maak je gebruik van de trein, de ferry en de bus.  Alle tickets zijn inbegrepen in de reis.  Waar mogelijk heb je gereserveerde plaatsen.

Logies

Je overnacht steeds in hotels op wandelafstand van het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over de hotels dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Rondreis

Langs de mooiste plekken in Zweden

Zweden, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1995

Meer info

Rondreis

Met de trein door winterwonderland Noorwegen

Noorwegen, 8 - 12 dagen

vanaf  € 1795

Meer info

Rondreis

Op rondreis door het hart van Italië

Toscane, 10 - 14 dagen

vanaf  € 1495

Meer info
Bekijk alle reizen