• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Berlijn (met dagtrein)

 • Citytrip
 • Berlijn, Duitsland
 • 4 - 5 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Berlijn (met dagtrein)

Met één overstap reis je naar de verrassende en vooruitstrevende hoofdstad van Duitsland. Boek een citytrip met de trein en ontdek de levendige, Berlijnse cultuur. 

Waarom met de trein naar Berlijn?

Cultuur, groen, geschiedenis, shopping, food … In Berlijn vind je het allemaal in overvloed. Deze hippe Duitse stad staat dan ook hoog op het lijstje van steden die je móét bezocht hebben. Ga kunstschatten bewonderen in de vele kwalitatieve musea, slenter langs de graffiti van de East Side Gallery, sta stil bij het oorlogsverleden bij Checkpoint Charlie, het Joods Museum of het Holocaustmonument, doorkruis de stad met de fiets of scoor originele stuks in de vele alternatieve boutiques. 

Ook wie de bekende landmarks liever links laat liggen, beleeft een geweldige tijd in Berlijn. De energieke, vrije sfeer geeft je zin om de stad in te duiken en de wijken te ontdekken. Dankzij de rijke club-, café- en foodcultuur amuseer je je ook in de late uurtjes in Berlijn. Je merkt het: al ga je een maand, dan nog heb je tijd tekort om alles te ontdekken.

Praktisch

Een rechtstreekse trein vanuit België naar Berlijn is er voorlopig nog niet, maar met slechts één overstap (meestal in Keulen) geraak je vlot vanuit Brussel naar Berlijn. Reken op een reistijd van ongeveer 8 uur.

Je overnacht in een hotel in het centrum. Je hotel is gemakkelijk bereikbaar met de S-bahn vanaf het centraal station. In Berlijn zijn er verschillende gezellige hotels met veel attracties en eetgelegenheden in de buurt. Vraag een reisvoorstel aan en we zullen je een concreet hotel voorstellen.

Wil je graag met de nachttrein reizen, bekijk dan onze citytrip naar Berlijn met de nachttrein.

 • Citytrip
 • Berlijn, Duitsland
 • 4 - 5 dagen

Vanaf € 495 p.p. (4 dagen).

Vanaf € 595 p.p. (5 dagen).

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis met ICE tussen Brussel en Berlijn Hbf, in tweede klasse
 • Overnachtingen in een hotel in het centrum
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Bezoek fantastische musea
 • Duik in het fascinerende oorlogsverleden
 • Ontdek groene oases
 • Tafel in progressieve restaurants
 • Fiets door de verschillende wijken

Reisperiode

Deze citytrip kan je het hele jaar door maken.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Vermits je toch al snel 8u onderweg bent naar Berlijn, raden we een minimum van 4 dagen aan.  Vier of vijf dagen is ideaal voor deze citytrip, al kan je zeker ook nog langer blijven en met de trein nog uitstapjes maken in de omgeving.

Heen- en terugreis

Je reist in een comfortabele Duitse hogesnelheidstrein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  Vanuit Brussel of Luik moet je 1 keer overstappen, meestal in Keulen.  Vertrek is mogelijk vanuit elk Belgisch station.

Vervoer tijdens de reis

Vermits je hotel centraal gelegen is, vind je al heel wat musea, restaurants en winkels op wandelafstand.  Verder kan je je met de metro en de lokale treinen gemakkelijk verplaatsen doorheen heel Berlijn.

Logies

Je overnacht in een hotel in het centrum.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.  Wil je liever in een appartement overnachten, vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Wat anderen zeggen

We zijn net thuisgekomen van Berlijn. De treinreis is vlot verlopen. Het appartementje was werkelijk super, goed gelegen en gezellig. Een aanrader!

Dank voor jullie organisatie! 

Elisabeth

Andere reizen

Citytrip

Met de nachttrein naar het hippe Berlijn

Berlijn, 5 - 6 dagen

vanaf  € 595

Meer info

Citytrip

Treinen naar verrassend Innsbruck

Innsbruck, 5 - 8 dagen

vanaf  € 695

Meer info

Citytrip

Citytrip naar wereldstad Hamburg

Hamburg, 4 - 5 dagen

vanaf  € 495

Meer info
Bekijk alle reizen