• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis De Romantische Route

 • Rondreis
 • Beieren, Duitsland
 • 8 - 10 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

De Romantische Route

Op treinrondreis door Beieren

De Romantische Route in Duitsland is bezaaid met mooie wandel- en fietspaden, middeleeuwse huizen en verbluffende kastelen. Zin om de Duitse romantiek op te snuiven?  Op 8 dagen reis je met de trein langs de Romantische Route.

Dag per dag

Dag 1: Met de trein naar de start van de Romantische Route: Würzburg

Jouw eerste stop op deze treinreis is Würzburg. Deze gezellige stad bevindt zich op 4,5 uur met de trein van Brussel. Je hotel ligt op wandelafstand van het station.

Dag 2-3: Ontdek het wondermooie Würzburg 

Je kan nu wat tijd doorbrengen in één van de mooiste steden van Duitsland. Kuier door de mooie straten, bezoek de Residenz van de keurvorsten, ga wandelen door de wijngaarden in de omgeving of maak een boottocht over de rivier Main.

Dag 4: Naar Rothenburg ob der Tauber

De volgende stop op de Romantische Route is de kleine stad Rothenburg ob der Tauber.

Dit is de drukst bezochte plaats op de Romantische Route en dat heeft een reden: deze middeleeuwse stad spreekt écht tot de verbeelding. Zo wordt het historische centrum nog volledig omringd door stenen stadsmuren uit de veertiende eeuw. Er zijn verschillende ingangen om de muur te beklimmen voor een prachtig zicht op de stad. Vergeet ook zeker geen bezoekje te brengen aan het charmante marktplein.

Optioneel (2 dagen): Genieten van het Altmühltal

Wie meer dan een week tijd heeft voor deze rondreis, kan tussendoor even de Romantische Route verlaten om het nabijgelegen rustige Altmühltal te ontdekken.  Je neemt de trein naar Eichstätt, van waaruit je geweldige wandelingen, fietstochten of kanotochten kan maken om dit aantrekkelijke natuurpark verder te verkennen. Eichstätt is verder ook een gezellig, typisch Duits stadje.

Dag 5-7: Fun in Füssen

Je trekt verder naar het eindpunt van de Romantische Route: Füssen. Daar staan het bekende sprookjeskasteel Neuschwanstein en het iets minder bekende maar daarom niet minder interessante Hohenschwangau. Füssen ligt bovendien vlak bij de Oostenrijkse grens en de Alpen, dus je kan er prachtige wandelingen of fietstochten maken in de omgeving.

Dag 8: Met de trein naar huis

Je treinreis langs de Romantische Route zit erop. Tijd om de trein naar huis te nemen! De reistijd bedraagt nu ongeveer 8,5 uur en je moet twee keer overstappen.

 • Rondreis
 • Beieren, Duitsland
 • 8 - 10 dagen

Vanaf € 995 p.p. (8 dagen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis met ICE vanuit Brussel
 • Alle overnachtingen volgens het programma
 • Treintickets volgens de verplaatsingen in het programma
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Treintickets voor optionele verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Bezoek Neuschwanstein, het bekendste sprookjeskasteel van Duitsland
 • Wandel of fiets langs gezellige dorpjes in het Altmühltal 
 • Ontdek het prachtige Würzburg 
 • Maak een bergwandeling aan de grens met Oostenrijk
De Romantische Route
Klik op de map om te vergroten

Reisperiode

Deze rondreis kan je het hele jaar door maken.  Wil je graag wandelen of fietsen?  Dan kies je beter voor de zomerperiode van juni tot en met september.  De dorpen en kastelen zijn echter heel het jaar toegankelijk, en worden in de winter met een laagje sneeuw extra gezellig.  In december zal je op alle plaatsen op deze rondreis gezellige kerstmarkten vinden.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Heen- en terugreis

Je reist in een comfortabele Duitse hogesnelheidstrein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen, behalve op de terugreis op het eerste deel vanuit Füssen, vermits je eerst de lokale trein neemt.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  Vanuit Brussel of Luik moet je op de heenreis 1 keer overstappen, en op de terugreis 2 keer.  Vertrek is mogelijk vanuit elk Belgisch station.

Vervoer tijdens de reis

De verplaatsingen op deze rondreis gebeuren in lokale Duitse treinen.  Je krijgt tickets mee die de hele dag geldig zijn, zodat je zelf nog kan kiezen welke trein je neemt.

Logies

Je overnacht steeds in kwaliteitsvolle hotels op wandelafstand van het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over de hotels die we voorstellen.  Heb je specifieke voorkeuren?  Dan kan je die bij je reisaanvraag steeds meegeven bij de opmerkingen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Rondreis

Bella Italia: Milaan en het Comomeer

Noord-Italië, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1195

Meer info

Rondreis

Berglandschappen in Tirol

Tirol, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1495

Meer info

Rondreis

Wondermooi Slovenië

Slovenië, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1495

Meer info
Bekijk alle reizen