• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Hamburg

 • Citytrip
 • Hamburg, Duitsland
 • 4 - 5 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Hamburg

Hamburg staat bekend om zijn bijzondere historische én moderne architectuur, kerken, musea en parken. Maar ook de grootste modelspoorbaan ter wereld vind je hier!

Waarom met de trein naar Hamburg?

Hamburg is een rijke wereldstad met tal van bezienswaardigheden zoals musea, parken, moderne gebouwen en historische monumenten. Na Berlijn, is het de tweede stad van Duitsland én de derde grootste zeehaven van Europa.

Ook natuur- en plantenliefhebbers komen aan hun trekken in deze stad. In de botanische tuin Planten un Blomen ontdek je een Japanse tuin, honderden soorten rozen, planten uit het Middellandse Zeegebied en een echte apothekerstuin. Het park is maar liefst 47 hectare groot, vergeet dus je wandelbenen niet! Verken je de stad liever vanop het water? Maak dan een boottocht. Een rondvaart door de Hamburgse haven geeft je meteen een blik op de mooiste highlights, zoals de Alstermeren, het historische stadhuis Hamburger Rathaus, de oude Elbtunnel, de Ohlsdorf-begraafplaats en het Stadtpark. Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Hamburger Kunsthalle en het Hamburg Museum.

De grootste modelspoorbaan ter wereld, Miniatur Wunderland, is zeker ook het bezoeken waard. Zin om zelf aan de knoppen te zitten? Het museum telt 1300 treintjes die door middel van zo’n 200 drukknoppen bediend kunnen worden. Na te hebben genoten van al het moois dat Hamburg te bieden heeft, kan je ’s avonds gezellig rondstruinen in het Schanzenviertel. In deze leuke wijk kan je shoppen, street art bekijken en uiteraard lekker eten.

 

Praktisch

Rechtstreeks treinen vanuit België naar Hamburg kan je voorlopig nog niet, maar met slechts één overstap (meestal in Keulen) geraak je er vlot. Na ongeveer 7 uur reizen, bereik je je bestemming.

Je overnacht in een hotel in het centrum, vlakbij het station. Er bevinden zich restaurants, musea en winkels op wandelafstand. Daarnaast kan je je makkelijk doorheen heel de stad verplaatsen met de tram, metro, lokale trein of boot.

 • Citytrip
 • Hamburg, Duitsland
 • 4 - 5 dagen

Vanaf € 495 p.p. (4 dagen).

Vanaf € 595 p.p. (5 dagen).

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis met ICE tussen Brussel en Hamburg, in tweede klasse
 • Overnachtingen in een hotel in het centrum
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Wandel langs de oevers van de Alster
 • Snuif geschiedenis op tijdens de Museumroute
 • Breng een bezoekje aan de botanische tuin Planten un Blomen
 • Struin rond in het Schanzenviertel

Reisperiode

Deze citytrip kan je het hele jaar door maken.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Vermits je toch al snel 7u of langer onderweg bent naar Hamburg, bieden we deze reis pas aan vanaf 4 dagen.  Vier of vijf dagen is ideaal voor deze citytrip, al kan je zeker ook nog langer blijven en met de trein nog uitstapjes maken in de omgeving.

Heen- en terugreis

Je reist in een comfortabele Duitse hogesnelheidstrein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  Vanuit Brussel of Luik moet je 1 keer overstappen, meestal in Keulen.  Vertrek is mogelijk vanuit elk Belgisch station.

Vervoer tijdens de reis

Vermits je hotel centraal gelegen is, vind je al heel wat musea, restaurants en winkels op wandelafstand.  Verder kan je je met de metro, tram, lokale trein of boot gemakkelijk verplaatsen doorheen heel Hamburg.

Logies

Je overnacht in een hotel in het centrum, vlakbij het centraal station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Citytrip

Met de dagtrein naar het hippe Berlijn

Berlijn, 4 - 5 dagen

vanaf  € 495

Meer info

Rondreis

Treinen langs de Romantische Route

Beieren, 8 - 10 dagen

vanaf  € 995

Meer info

Rondreis

Langs de mooiste plekken in Zweden

Zweden, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1995

Meer info
Bekijk alle reizen