• Facebook Logo
  • Instagram Logo
  • Mail Icon

Met de trein op reis in de winter

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, is het hoog tijd om je wintervakantie te beginnen plannen. Want ook in de winter kan je fijn op reis met de trein. Ontdek hieronder onze must-do winterreizen!


Genieten van Winterwonderland Noorwegen

Noorwegen is extra mooi met een laagje sneeuw. Daarom kreeg onze populaire rondreis een heuse wintereditie. Tijdens deze reis kan je genieten van adembenemende landschappen en overweldigende uitzichten op de Scandinavische fjorden. De winterse natuurpracht bewonderen vanuit een warme trein maakt het extra leuk. Bovendien hoef je je niet te vervelen. Noren zijn echte buitenmensen, dus er is steeds genoeg te doen!

Bekijk de rondreis

Sprookjesachtig Wenen

Wenen kan je natuurlijk het hele jaar door bezoeken, maar tijdens de wintermaanden is het er net iets rustiger. De vele toffe musea, prachtige barokke gebouwen en gezellige koffiehuizen lenen zich perfect tot een winterse citytrip. Deze bruisende stad staat bol van sprookjesachtige taferelen en van geschiedenis. Ga je tijdens de kerstperiode naar Wenen? Vergeet dan zeker geen bezoekje te brengen aan de gezellige kerstmarkt. Maar pas op: het kan er druk zijn!

Ontdek de reis hier

Onthaasten op Waddeneiland Terschelling

De winter is een heerlijke periode om naar Terschelling te treinen. Op dit populaire Waddeneiland is het in de winter opvallend minder druk, waardoor je er echt kan onthaasten. Toegegeven, er zijn heel wat minder activiteiten te doen dan in de zomer.  Maar de wandel- en fietsroutes door bossen en duinen zijn ’s winters nog steeds even mooi. Bovendien kan je er heerlijk uitwaaien op de kilometerslange stranden. In de winter kan je hier ook uitstekend sterrenkijken, want er is weinig lichtvervuiling.

Ontdek deze vakantie

Winterse gezelligheid op de Romantische Route

Onze treinrondreis door Beieren is niet enkel leuk tijdens de zomer, maar ook in de winter is deze reis écht de moeite waard. Daarom kreeg ze ook een licht aangepaste winterversie, waarbij we het Altmühltal laten vallen om wat meer tijd door te brengen op de andere leuke stops op deze rondreis. De kastelen en mooie dorpen op de Romantische Route zijn met een (mogelijk) laagje sneeuw extra sfeervol in de winter. In zowel Würzburg, Rothenburg als Füssen kan je in december de gezellige kerstmarkten bezoeken.  Klaar om deze Beierse pareltjes te ontdekken?

Ontdek deze vakantie

Winterlandschappen aanschouwen in Innsbruck

De hoofdstad van Tirol heeft heel veel te bieden, ook tijdens de winter. Je vindt er indrukwekkende musea en mooie gebouwen, en kan er genieten van de typische Tiroolse gezeligheid. De bergen zijn voorzien van een laag sneeuw, wat zorgt voor extra mooie uitzichten, sneeuwplezier en mogelijk zelfs een dagje skiën.

Naar de reis