• Facebook Logo
  • Instagram Logo
  • Mail Icon

Paspoort

Reizigers

Sonja (55) en Pascal (54)

Treinervaring

Junior

Bestemming

Van west naar oost door Oostenrijk

Reisperiode

december 2023

Op rondreis door Oostenrijk met Sonja en Pascal

Over de reis

“We maakten eerder in het jaar al een treinreis naar Noordwest-Italië met Ergens Onderweg. Dit was ons zo goed bevallen dat we terug kozen voor een treinreis. We vroegen Veerle van Ergens Onderweg of ze een rondreis door Oostenrijk voor ons kon uitwerken. En zo geschiedde. De flexibiliteit om een reis op maat uit te werken op basis van onze wensen, is iets dat we erg appreciëren.”

Was het fijn in de trein?

“Helaas hadden we bij het vertrek 1 uur vertraging met de Thalys. Aangezien we vele andere verbindingen hadden, zorgde dit voor enige paniek. Gelukkig werden we geholpen door een vriendelijke treinconducteur. Door zijn tussenkomst zijn we erin geslaagd aan te komen in Innsbruck op het geplande uur. Eind goed al goed!

Verder verliep zowel de heen- als de terugreis vlekkeloos. Met de trein reizen is ook heel ontspannend: je geraakt hoe dan ook altijd op je bestemming én hebt geen stress onderweg.”

(Be)stemmingen

Innsbruck

“Innsbruck is een mooie stad. We gingen met de kabelbaan naar de ‘Top Of Innsbruck’. Van op dit 2300 meter hoge uitkijkpunt heb je een machtig uitzicht op de stad. Wolfsklamm is ook een echte aanrader: je kan er goed wandelen en mooie watervallen bekijken. Je geraakt er makkelijk via een korte treinrit. Ook het prachtige kasteel Schloss Ambras is de moeite waard. We bezochten de bezienswaardigheden met de hop-on hop-off bus, die inbegrepen zat in onze Innsbruck Pass, samen met al het andere vervoer. We bezochten ook de Swarovski Kristallwelten. In de wonderkamers van deze attractie vind je zowel een kristallen beeld van Elton John die boven een piano zweeft als prinsessen, sneeuwlandschappen en ijsgrotten. Zeker het bezoeken waard!”

Kitzbühel

“Kitzbühel is een klein, maar zeer leuk dorpje. We verbleven er in een hotel mét sauna, wat – gezien het koudere en regenachtige weer – zeer welkom was! In Kitzbühel namen we de kabelbaan naar Horn, tot helemaal boven aan de prachtige Alpine Flower Garden. We gingen te voet terug naar beneden. Verder hebben we een wandeling aan de Schwarzsee gedaan.”

Obertraun

“In Obertraun namen de bus naar het supermooie Hallstatt. De kabelbaan naar de zoutmijn hebben we door het slechte weer niet gedaan. We wilden ook graag de befaamde ijsgrotten bezoeken, maar omwille van de sneeuw waren ze helaas dicht. Het jaar voordien zou het in dezelfde periode 20 graden zijn geweest! We verbleven in een leuk bungalowpark: een aangename afwisseling met de hotels.”

Krems

“Krems aan de Donau is een heel mooi stadje, met prachtige winkels. We hebben er veel gewandeld, bezochten de abdij in Melk, en dorpjes als Dürnstein en Spitz. Bij goed weer, ideaal om met de fiets te doen! Door het regenweer kozen wij echter voor een dagticket met de bus.”

Wenen

“Onze laatste stop was Wenen. Deze prachtige stad  behoeft geen commentaar. Je komt er ogen te kort! Er is ontzettend veel te zien, zoals het barokke paleizencomplex Belvedere, het stadspark, interessante musea en mooie monumenten. De stad is behoorlijk groot, ideaal dus om met de metro te verkennen.”

Dé verrassing 

“Het hoogtepunt van de reis was het prachtige Hallstatt. Voor natuurliefhebbers en wandelaars is Wolfsklamm zeker ook een aanrader. Daarnaast had ik Veerle van Ergens Onderweg gevraagd om iets te regelen met het hotel in Krems voor mijn man zijn verjaardag, en dat deed ze met veel plezier. Op zijn verjaardag werden we extra in de watten gelegd met champagne bij het ontbijt. Een superleuke verrassing!”

Waarom zou je deze rondreis aanraden?

“Omdat het de ideale combinatie is van natuur en cultuur. Deze reis is in het bijzonder een aanrader voor wie nog nooit in Oostenrijk geweest is.”

Gouden tip

“De Inssbruck Pass is een aanrader. Verder ook uitstapjes naar Hallstatt, de ijsgrotten, de abdij in Melk, Schloss Ambras en Wolfsklamm.”

Tot Ergens Onderweg?

“Veerle is altijd bereikbaar. Zowel tijdens onze rondreis door Oostenrijk als onze reis door Noordwest-Italië hebben we op haar kunnen terugvallen. Zelfs wanneer je een ervaren reiziger bent, is het fijn een back-up te hebben, dat zorgt voor extra gemoedsrust. Ondertussen hebben we ook een rondreis door Noorwegen geboekt via Ergens Onderweg. We kijken er alvast naar uit!”

Andere artikels