• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Berlijn (met nachttrein)

 • Citytrip
 • Berlijn, Duitsland (met nachttrein)
 • 5 - 6 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Berlijn (met nachttrein)

Dankzij de nieuwe, rechtstreekse nachttrein tussen Brussel en Berlijn is deze verrassende hoofdstad nóg makkelijker te bereiken. Boek een citytrip met de trein en ontdek de levendige, Berlijnse cultuur. 

Waarom met de trein naar Berlijn?

Cultuur, groen, geschiedenis, shopping, food … In Berlijn vind je het allemaal in overvloed. Deze hippe Duitse stad staat dan ook hoog op het lijstje van steden die je móét bezocht hebben. Ga kunstschatten bewonderen in de vele kwalitatieve musea, slenter langs de graffiti van de East Side Gallery, sta stil bij het oorlogsverleden bij Checkpoint Charlie, het Joods Museum of het Holocaustmonument, doorkruis de stad met de fiets of scoor originele stuks in de vele alternatieve boutiques. 

Ook wie de bekende landmarks liever links laat liggen, beleeft een geweldige tijd in Berlijn. De energieke, vrije sfeer geeft je zin om de stad in te duiken en de wijken te ontdekken. Dankzij de rijke club-, café- en foodcultuur amuseer je je ook in de late uurtjes in Berlijn. Je merkt het: al ga je een maand, dan nog heb je tijd tekort om alles te ontdekken.

Praktisch

In de rechtstreekse nachttrein naar Berlijn kan je kiezen voor een bed in een gedeeld compartiment of voor een privécompartiment met twee bedden. Je bent zo’n 11 uur onderweg.

Weet dat de nachttrein naar Berlijn zeer populair is. De trein is vaak weken tot maanden op voorhand al volzet, zeker voor vakantieperiodes. Boek dus op tijd!

Je kan voor deze citytrip kiezen uit drie reisschema’s:

 • vertrek op woensdagavond (tussen 18 uur en 20 uur) en terugkomst op maandagochtend = 2 nachten op de trein, 3 nachten op hotel en 4 volle dagen in Berlijn
 • vertrek op vrijdagavond (tussen 18 uur en 20 uur)  en terugkomst op woensdagochtend = 2 nachten op de trein, 3 nachten op hotel en 4 volle dagen in Berlijn
 • vertrek op maandagavond en terugkomst op vrijdagochtend = 2 nachten op de trein, 2 nachten op hotel en 3 volle dagen in Berlijn

Je overnacht in een hotel in het centrum, meestal in de buurt van Hackescher Markt of Alexanderplatz. In beide gevallen is je hotel gemakkelijk bereikbaar met de S-bahn vanaf het centraal station. In Berlijn zijn er verschillende gezellige hotels met veel attracties en eetgelegenheden in de buurt. Vraag een reisvoorstel aan en we zullen je een concreet hotel voorstellen.

Wil je graag naar Berlijn, maar liever niet met de nachttrein? Bekijk dan onze citytrip naar Berlijn met de dagtrein.

 • Citytrip
 • Berlijn, Duitsland (met nachttrein)
 • 5 - 6 dagen

Vanaf € 595 p.p. (in gedeeld compartiment).

Vanaf € 795 p.p. (in privé-compartiment).

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis met European Sleeper tussen Brussel en Berlijn Hbf, inclusief ontbijt
 • Overnachtingen in een hotel in het centrum
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Met de nachttrein naar Berlijn, een unieke ervaring
 • Bezoek fantastische musea
 • Duik in het fascinerende oorlogsverleden
 • Ontdek groene oases
 • Tafel in progressieve restaurants

Reisperiode

Deze citytrip kan je het hele jaar door maken.

Vertrekdata

Vertrek is mogelijk op maandag-, woensdag- of vrijdagavond.  Zie de reisbeschrijving voor meer info.

Lengte van deze reis

Standaard bieden we deze reis aan met een lengte van 5 of 6 dagen.  Wil je graag wat langer in Berlijn blijven, dan kan dat natuurlijk ook.

Good to know

De nachttrein naar Berlijn is zeer populair, en de plaatsen zijn beperkt.  Deze trein is dan ook vaak weken tot maanden op voorhand al uitverkocht, zeker voor de vakantieperiodes.  Op tijd boeken is de boodschap.

Heen- en terugreis

Je reist in een nachttrein van European Sleeper.  Je kan kiezen tussen een privé-couchette met eigen lavabo voor 2 of 3 personen, of een bed in een gedeelde couchette voor 4 personen.  Er bestaan ook zitplaatsen of couchettes voor 6 personen, maar deze raden we niet aan.

Weet dat deze nachttrein geen moderne trein is.  Je mag propere couchettes en vriendelijk personeel verwachten, maar dit is geen luxe-overnachting.

Vertrek kan vanuit Brussel of Antwerpen.

Vervoer tijdens de reis

Vermits je hotel centraal gelegen is, vind je al heel wat musea, restaurants en winkels op wandelafstand.  Verder kan je je met de metro en de lokale treinen gemakkelijk verplaatsen doorheen heel Berlijn.

Logies

Je overnacht in een hotel in het centrum.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.  Wil je liever in een appartement overnachten, vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Citytrip

Met de nachttrein naar Wenen

Wenen, 5 - 6 dagen

vanaf  € 580

Meer info

Citytrip

Ontdek bruisend Bordeaux met de trein

Bordeaux, 4 - 5 dagen

vanaf  € 580

Meer info

Citytrip

Met de dagtrein naar het hippe Berlijn

Berlijn, 4 - 5 dagen

vanaf  € 445

Meer info
Bekijk alle reizen