• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Innsbruck

 • Citytrip
 • Innsbruck, Oostenrijk
 • 5 - 8 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

Innsbruck

Reis met de trein naar Innsbruck en laat je verrassen door deze verborgen Oostenrijkse parel waar natuur, cultuur en geschiedenis hand in hand gaan.

Waarom met de trein naar Innsbruck?

Hoewel Innsbruck je misschien niet onmiddellijk aan een leuke citytip doet denken, moet je ons geloven: het is een verborgen parel! Deze hoofdstad van Tirol ligt te midden van de Oostenrijkse Alpen en is uiterst mooi en gezellig.

Het barokke en middeleeuwse centrum biedt zijn bezoekers de perfecte combinatie van natuur, cultuur, gebouwen en musea. In de omliggende bergen kan je tijdens de zomerperiode genieten van kilometerslange wandelingen op de mooie wegen en paden of van een stevig mountainbikeparcours. In de winter zie je er het ene prachtige winterlandschap na het andere en kan je deelnemen aan diverse wintersporten.

Het compacte stadscentrum van Innsbruck kan je gemakkelijk al wandelend verkennen. Hou je van kerken en musea? Dan raden we zeker een bezoekje aan de interessante Hofkirche of het mooie Tiroler Volkskunstmuseum aan. Liever al treinend de omgeving ontdekken? Neem dan de bergtrein Nordkettenbahnen. Deze trein brengt je in een halfuur naar een hoogte van 2256 meter. Eenmaal boven aangekomen kan je genieten van een verkwikkende wandeling in de bergen of van een adembenemend uitzicht. Jij kiest!

 

Praktisch

Vanuit Brussel stap je 2 maal over tot in Innsbruck. De volledige treinreis duurt ongeveer 9 uur.

Je overnacht in een hotel in het stadscentrum van Innsbruck, op wandelafstand van het station, restaurants, musea en winkels. Je kan je makkelijk verplaatsen doorheen de stad met de lokale trein, tram of kabelbaan.

We bieden deze reis ook als treinvakantie aan, waarbij je overnacht in Innsbruck of in de omgeving van Innsbruck. Gebeten door Oostenrijk en zin om nog meer te ontdekken? Bekijk dan zeker onze rondreis Tirol en onze rondreis Oostenrijk voor meer leuke reizen door dit prachtige land.

 • Citytrip
 • Innsbruck, Oostenrijk
 • 5 - 8 dagen

Vanaf € 695 p.p. (5 dagen).

Vanaf € 995 p.p. (8 dagen).

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis naar Innsbruck, in tweede klasse
 • Overnachtingen in een hotel in het centrum
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Bezoek fantastische musea en het wondermooie middeleeuwse stadscentrum
 • Maak een spannende mountainbiketocht of een mooie bergwandeling
 • Geniet van de Oostenrijkse gastronomie in één van de vele restaurants

Reisperiode

Deze citytrip kan je het hele jaar door maken.  Let wel op, de stad en omgeving hebben een heel verschillend zomer- en winterseizoen.  In de zomerperiode (juni – september) kan je in de omliggende bergen mooi wandelen en fietsen.  In de winterperiode (december – april) kan je dan weer skiën, langlaufen, …  In de tussenseizoenen is het weer iets moeilijk te voorspellen, en kan er al sneeuw vallen, maar kan je waarschijnlijk ook al mooie wandelingen maken.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Vermits je toch een volledige dag onderweg bent naar Innsbruck, bieden we deze reis pas aan vanaf 5 dagen.  Langer dan 5 dagen blijven is zeker ook een goed idee, want de stad en omgeving bieden vele mogelijkheden voor uitstapjes met de trein of met de kabelbanen.  Je kan hier dus zeker een week blijven zonder je te vervelen.

Heen- en terugreis

Je reist in een comfortabele Duitse hogesnelheidstrein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  Vanuit Brussel of Luik moet je 2 keer (of in sommige gevallen 3 keer) overstappen.  Vertrek is mogelijk vanuit elk Belgisch station.

Vervoer tijdens de reis

Vermits je hotel centraal gelegen is, vind je al heel wat musea, restaurants en winkels op wandelafstand.  Verder kan je je met de tram, lokale trein of kabelbaan gemakkelijk verplaatsen doorheen Innsbruck en omgeving.

Logies

Je overnacht in een hotel in het centrum, op wandelafstand van verschillende bezienswaardigheden, restaurants en winkels.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Rondreis

Van west naar oost door Oostenrijk

Oostenrijk, 8 - 14 dagen

vanaf  € 1895

Meer info

Rondreis

Berglandschappen in Tirol

Tirol, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1495

Meer info

Vaste verblijfplaats

Op treinvakantie naar Tirol

Tirol, 5 - 8 dagen

vanaf  € 695

Meer info
Bekijk alle reizen