• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis Rome

 • Citytrip
 • Rome, Italië
 • 8 dagen
Temp Rome

Momenteel kunnen we tijdelijk geen reisvoorstellen voor een citytrip naar Rome opmaken, door onduidelijkheid over de uurregeling en de beschikbaarheid van de treinen. Onze excuses!

Rome

Reis naar Rome en ontdek de stad in je eigen tempo. Hou je net als ons van slow travel? Dan zit je goed met deze citytrip. Je bent immers 1,5 dag onderweg naar Rome. Met als voordeel een extra overnachting in een andere boeiende stad, zowel op de heen- als de terugreis!

Waarom met de trein naar Rome?

De bezienswaardigheden in Rome zijn legio. Je weet niet waar te beginnen, of waar eerst te kijken. Een 8-daagse citytrip in deze veelzijdige en bruisende Italiaanse stad is dus geen overbodige luxe. Wil je eerst het Rome uit de oudheid verkennen? Bezoek dan het befaamde Colosseum en de ondergrondse catacomben. Houd zeker ook halt aan de beroemde Trevi-fontein in het historische centrum en de nabijgelegen Spaanse trappen. Daarop kan je heerlijk uitrusten.

Naar Rome gaan kan je natuurlijk niet zonder het Vaticaan en de Sint-Pietersbasiliek op het imposante Sint-Pietersplein te bezoeken. Vergeet ook Michelangelo’s fresco’s in de Sixtijnse Kapel niet te bewonderen! Wanneer je genoeg cultuur hebt opgesnoven en even wil verpozen in een rustiger decor, raden we de prachtige tuinen van de Villa Borghese aan, een 80 hectare groot park.

Wil je het maximum uit je stedentrip naar Rome halen? Dan raden we je aan de stad zoveel mogelijk te verkennen per fiets of met de tram. Zo kan je de grotere afstanden binnen de stad perfect overbruggen. En kan je tal van Romeinse highlights afvinken van je lijstje. ’s Avonds kan je heerlijk dineren in de populaire en gezellige wijk Trastevere. Je vindt er uitstekende restaurants en leuke winkeltjes.

 

Praktisch

Deze citytrip leg je per trein af. Na een reis van 1,5 dag kom je aan in Rome. Hierdoor heb je de mogelijkheid om zowel op de heen- als op de terugreis te overnachten in een leuke stad onderweg. Dit kan bijvoorbeeld Milaan, Zürich of Basel zijn.  Wij zoeken de beste uurregeling en prijs uit voor jouw reisdata.

Je kan er ook voor kiezen een deel van de reis af te leggen met de nachttrein. Je reist dan eerst overdag naar München, waar je de nachttrein neemt naar Rome. Ontvang je graag een reisvoorstel voor deze reis met de nachttrein, geef dit dan even mee bij de opmerkingen.

In Rome, overnacht je in een hotel in het centrum, vlakbij het centraal station. Verschillende restaurants, winkels en musea bevinden zich op wandelafstand. Doorheen Rome kan je je makkelijk verplaatsen met de metro.

 • Citytrip
 • Rome, Italië
 • 8 dagen

Vanaf € 995 p.p. (8 dagen).

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis tussen Brussel en Rome, in tweede klasse
 • 5 overnachtingen in het centrum van Rome
 • 2 overnachtingen op de heen- en terugweg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets
 • Ontbijt, drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Bezoek het Colosseum en ontdek het Rome uit de oudheid
 • Bewonder de iconische Trevi-fontein in het historische centrum
 • Trek naar het Sint-Pietersplein voor een bezoekje aan het Vaticaan en de basiliek
 • Rust uit op de Spaanse trappen
 • Wandel in de prachtige tuinen van de Villa Borghese

Reisperiode

Deze citytrip kan je het hele jaar door maken.  Weet wel dat het in de zomer heel warm kan worden in Rome.  De winters zijn mild, maar dan heb je natuurlijk meer kans op regen.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Deze reis is ideaal voor een weekje weg.  Je bent namelijk al 1,5 dag onderweg om in Rome te geraken, en in Rome zelf is er gewoon heel veel te zien.  Met een reis van een week heb je toch 4 volledige dagen in Rome.  Korter kan ook,  maar we raden toch minstens 6 dagen aan voor deze reis, anders heb je gewoon echt te weinig tijd in Rome.

Heen- en terugreis

n 2024 zal de rechtstreekse trein tussen Parijs en Turijn niet rijden.  We bieden deze reis dan ook aan met een aangepaste reisroute, via Milaan.

Je reist in comfortabele hogesnelheidstreinen.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  We zoeken voor jou steeds een route met zo weinig mogelijk overstappen.  Deze reis is ook mogelijk met een combinatie van hogesnelheidstreinen en een nachttrein.

Vervoer tijdens de reis

Vermits je hotel centraal gelegen is, vind je al heel wat musea, restaurants en winkels op wandelafstand.  Verder kan je je met de metro gemakkelijk verplaatsen doorheen heel Rome.

Logies

Je overnacht steeds in hotels in het centrum, vlakbij het station.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over de hotels die we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Rondreis

Het mooiste van Noordwest-Italië

Noordwest-Italië, 8 - 15 dagen

vanaf  € 1295

Meer info

Rondreis

Op rondreis door het hart van Italië

Toscane, 10 - 14 dagen

vanaf  € 1495

Meer info

Citytrip

Met de trein naar prachtig Krakau

Krakau, 8 dagen

vanaf  € 895

Meer info
Bekijk alle reizen