• Facebook Logo
 • Instagram Logo
 • Mail Icon

Boeken reis De Eifel

 • Vaste verblijfplaats
 • Ahrweiler, Eifel, Duitsland
 • 4 - 5 dagen
Boekingen

Contactgegevens:

Reisgegevens:

De Eifel

Treinen naar het charmante Ahrweiler

De Eifel: dat is fietsen en wandelen in de ongerepte bossen, de charmes van middeleeuwse dorpen ontdekken, door wijngaarden kuieren en zo veel meer! Je treint naar Ahrweiler, jouw uitvalsbasis voor een bezoek aan het mooie Eifelgebied.

Waarom naar de Eifel?

Het Eifelgebied is net over de Duitse grens gelegen. Je waant je er onmiddellijk in een andere wereld! Je kan er naar hartenlust wandelen en fietsen in de ongerepte bossen en genieten van schilderachtige dorpen. Het middeleeuwse maar gezellige wijnbouwdorp Ahrweiler, wordt jouw uitvalsbasis tijdens deze trip. Je kan het vlot bereiken met de trein.

Hoewel Ahrweiler samen met het nabijgelegen kuuroord Bad Neuenahr één gemeente vormt, zijn beide dorpen heel divers. Zo is Ahrweiler ouder en vind je er middeleeuwse stadspoorten en ommuringen met torens. Bezoek er de resten van een Romeinse villa of de ondergrondse oorlogsbunkers. ’s Avonds kan je je gastronomisch laten verwennen in één van de uitstekende restaurants.

Het Eifelgebied biedt uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden. Fervente wandelaars komen hier dus zeker aan hun trekken. Je kan bijvoorbeeld via de zeer populaire Rotweinwanderung van het ene naar het andere dorp wandelen en al treinend weerkeren. En dat kost je niets want met de gastenkaart die je krijgt, reis je gratis op alle treinen en bussen in de omgeving!

In de zomer van 2021 werd de streek en het dorp Ahrweiler zwaar getroffen door het noodweer. Vele huizen werden helaas weggevaagd. Hoewel er al veel terug is opgebouwd, is de schade nog steeds zichtbaar. De streek is echter helemaal klaar om toeristen en bezoekers te ontvangen. Met je bezoek aan de Eifel geef je de bewoners en lokale ondernemers dan ook een welgekomen duwtje in de rug.

Praktisch

Je treint in ongeveer 3,5 uur van Brussel naar Ahrweiler. Onderweg stap je twee keer over. Je overnacht in een hotel of B&B in het centrum, op wandelafstand van het station en verschillende restaurants en winkels.

 • Vaste verblijfplaats
 • Ahrweiler, Eifel, Duitsland
 • 4 - 5 dagen

Vanaf € 445 p.p. (4 dagen) 

Vanaf € 545 p.p. (5 dagen)

Prijs op basis van 2 personen.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis vanuit Brussel naar Ahrweiler
 • Alle overnachtingen volgens het programma, inclusief ontbijt
 • Infopakket met alle nodige uitleg
 • BTW, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds

Optioneel

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale verplaatsingen
 • Optionele activiteiten of tickets 
 • Drank en maaltijden

Over deze reis:

 • Kuier door prachtige wijngaarden over de Rotweinwanderung
 • Overnacht in het middeleeuwse wijnbouwdorp Ahrweiler
 • Bezoek resten van Romeinse villa’s en oorlogsbunkers
 • Geniet van schilderachtige dorpen en ongerepte bossen

Reisperiode

Deze reis kan je het beste maken in de periode van april tot en met oktober.  Tijdens de wintermaanden gaat de streek namelijk een beetje in winterslaap en is er weinig open.

Vertrekdata

Vertrek is op elke dag mogelijk.

Lengte van deze reis

Deze reis is ideaal voor een verlengd weekend of midweek van 4 of 5 dagen.  Wandel je graag?  Dan kan je uiteraard gerust nog wat langer blijven.

Good to know

Deze streek werd zwaar getroffen door de overstromingen van juli 2021.  De spoorlijn naar Ahrweiler is ondertussen helemaal hersteld, maar voor auto’s werden nog niet alle wegen en bruggen hersteld.  De streek vraagt dus aan toeristen om met het openbaar vervoer te komen.  En dat doen wij natuurlijk graag!

Heen- en terugreis

Tussen Brussel en Keulen reis je met de ICE, de Duitse hogesnelheidstrein.  Je hebt hier gereserveerde plaatsen.  Upgraden naar eerste klasse is mogelijk.  Van Keulen tot in Ahrweiler neem je de lokale trein, zonder gereserveerde plaatsen.  Je moet in totaal 2 keer overstappen, en bent vanuit Brussel 3,5u onderweg.

Vervoer tijdens de reis

Vermits je hotel centraal gelegen is, vind je al heel wat restaurants en winkels op wandelafstand.  Verder ontvang je een gastenkaart waarmee je gratis op de lokale treinen en bussen mag.  Uitstapjes maken in de omgeving wordt zo heel gemakkelijk.

Logies

Je overnacht in een hotel in het centrum.  Ontbijt is meestal inbegrepen.  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan, en we geven je alle details over het hotel dat we voorstellen.

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een Belgische identiteitskaart.

Prijs

Alle prijzen op onze website zijn realistische richtprijzen.  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan, en op basis van jouw reisdata en reisgezelschap berekenen we de juiste prijs.  Voor de beste prijzen kan je best zo vroeg mogelijk boeken, zeker voor de vakantieperiodes.

Bestelproces

Heb je je keuze voor een bepaalde reis gemaakt, dan kan je een reisvoorstel aanvragen via het online formulier.  We sturen je dan binnen enkele dagen een concreet reisvoorstel op.  Ben je akkoord met het reisvoorstel, dan vragen we je de bestelbon te ondertekenen en het voorschot over te schrijven.  Je reis is daarmee bevestigd.  Het volledige bestelproces kan je hier terugvinden.

Betalingsvoorwaarden

Het voorschot moet je betalen bij de bevestiging van je reis. Het resterende saldo betaal je twee maanden voor vertrek. Hoeveel het voorschot bedraagt, hangt af van jouw reis. Deze info geven we steeds mee in het reisvoorstel.

Betalingsmogelijkheden

Je kan betalen via overschrijving of met je kredietkaart.

Noodnummer

Boek je een reis bij ons, dan krijg je met je reisdocumenten ook ons noodnummer mee.  Hiermee kan je ons steeds bereiken bij problemen, ook ’s avonds of in het weekend.

Andere reizen

Vaste verblijfplaats

Door wijngaarden kuieren in de champagnestreek

Épernay, 3 - 4 dagen

vanaf  € 445

Meer info

Rondreis

Treinen langs de Romantische Route

Beieren, 8 dagen

vanaf  € 975

Meer info

Citytrip

Citytrip naar wereldstad Hamburg

Hamburg, 4 - 5 dagen

vanaf  € 480

Meer info
Bekijk alle reizen