• Facebook Logo
  • Instagram Logo
  • Mail Icon

Nu plannen, straks genieten…

Je zomerplannen liggen waarschijnlijk al vast, maar ook het najaar is een ideale periode om er met de trein op uit te trekken. Minder druk, even veel plezier. Wij verklappen zes toptreinbestemmingen om nu al te boeken.

Nazomeren in Noordwest-Italië

Italië associeer je waarschijnlijk vooral met de zomer, maar ook in het najaar is een rondreis door het Noordwesten van Italië dik de moeite. De steden ontwaken uit hun zomerslaap, waardoor er weer meer te beleven valt. Bovendien zijn de temperaturen er nog erg fijn – perfect voor fantastische wandeltochten door de Cinque Terre en de Maritieme Alpen. Dankzij de kleinere hoeveelheid toeristen ontdek je bovendien het échte Turijn en Genua. Een verrassende reis om alvast naar uit te kijken.

Ontdek de reis hier

Trek het Beierse Woud in

Het Beierse Woud is waanzinnig mooi in alle seizoenen, maar zeker ook in de herfst. Trek je wandelschoenen aan en hoor de herfstbladeren knisperen onder je voeten. Opwarmen na een stevige fiets- of wandeltocht doe je in de sauna of het binnenzwembad van het hotel. Maar ook de lokale Beierse kost is welgekomen na een dag in de natuur. Dit is genieten met de grote G!

Bekijk hier de reis

Wegdromen in de Dordogne

Hoewel het altijd gokken is, is de kans op mooi weer in het najaar in de Dordogne toch net iets groter. Trakteer jezelf op een echte relaxvakantie met lekker eten en drinken in de hoofdrol. Op 8,5 uur reis je vanuit Brussel naar Les Eyzies waar je prachtige dorpjes en prehistorische grotten kan bezoeken en in een hemels hotel verblijft. Wil je deze reis dit jaar zeker nog doen? Wacht dan niet te lang, want in november sluit het hotel voor de winter.

Ontdek deze vakantie

Mmmm … Milaan en het Comomeer

Deze populaire zomerbestemmingen zijn een pak rustiger in het najaar. Bovendien kan het in Milaan in de zomer zó heet worden, dat het er in het najaar vaak aangenamer vertoeven is. Deze rondreis in Noord-Italië is de ideale combinatie van citytrippen en ontspannen, van stad en strand. Goed om te weten: de ferry aan het Comomeer vaart tot begin oktober nog volop, daarna iets minder. Klaar om la bella Italia te ontdekken?

Bekijk de rondreis

Op ontdekking in de Loirestreek

Ook in de Loire is het veel minder druk dan in de zomer. Zo kun je in alle rust de spectaculaire kastelen en parken ontdekken, die in een herfstige setting helemaal tot hun recht komen. De shuttlebussen tussen de kastelen rijden nog tot begin november, daarna gaan ze in winterslaap. Boek nu je treinvakantie naar het charmante stadje Blois en haar wondermooie omgeving.

Ontdek de reis

Romantiek in de herfst

De Romantische Route is een ideale najaarsbestemming. De vele leuke kastelen, musea en andere bezienswaardigheden zijn binnen en dus perfect als het eens wat minder mooi weer is. De streek leent zich tot geweldige herfstwandelingen en de sprookjesachtige dorpen zijn het hele jaar door een bezoek waard. Wie neem jij mee op deze rondreis door het Duitse Beieren?

Bekijk de route