• Facebook Logo
  • Instagram Logo
  • Mail Icon

6 leuke najaarsreizen

Je zomerplannen liggen waarschijnlijk al vast, maar ook het najaar is een ideale periode om er met de trein op uit te trekken. Minder druk, even veel plezier. Wij verklappen zes toptreinbestemmingen om nu al te boeken.


Nazomeren in Noordwest-Italië

Italië associeer je waarschijnlijk vooral met de zomer, maar ook in het najaar is een rondreis door het Noordwesten van Italië dik de moeite. De steden ontwaken uit hun zomerslaap, waardoor er weer meer te beleven valt. Bovendien zijn de temperaturen er nog erg fijn – perfect voor fantastische wandeltochten door de Cinque Terre en de Maritieme Alpen. Dankzij de kleinere hoeveelheid toeristen ontdek je bovendien het échte Turijn en Genua. Een verrassende reis om alvast naar uit te kijken.

Bekijk de rondreis

Mmmm … Milaan en het Comomeer

Deze populaire zomerbestemmingen zijn een pak rustiger in het najaar. Bovendien kan het in Milaan in de zomer zó heet worden, dat het er in het najaar vaak aangenamer vertoeven is. Deze rondreis in Noord-Italië is de ideale combinatie van citytrippen en ontspannen, van stad en strand. Goed om te weten: de ferry op het Comomeer vaart tot begin oktober nog volop, daarna iets minder. Klaar om la bella Italia te ontdekken?

Ontdek de reis hier

Op ontdekking in de Loirestreek

Ook in de Loire is het veel minder druk dan in de zomer. Zo kun je in alle rust de spectaculaire kastelen en parken ontdekken, die in een herfstige setting helemaal tot hun recht komen. De shuttlebussen tussen de kastelen rijden nog tot begin november, daarna gaan ze in winterslaap. Boek nu je treinvakantie naar het charmante stadje Blois en haar wondermooie omgeving.

Bekijk de reis

treinreis blois

Wegdromen in de Dordogne

Hoewel het altijd gokken is, is de kans op mooi weer in het najaar in de Dordogne toch net iets groter. Trakteer jezelf op een echte relaxvakantie met lekker eten en drinken in de hoofdrol. Op 8,5 uur reis je vanuit Brussel naar Les Eyzies waar je prachtige dorpjes en prehistorische grotten kan bezoeken en in een hemels hotel verblijft. Wil je deze reis dit jaar zeker nog doen? Wacht dan niet te lang, want in november sluit het hotel voor de winter.

Ontdek deze vakantie

Adembenemend Catalonië

Kunst opsnuiven, de Pyreneeën bewonderen en tapas eten? Catalonië heeft het allemaal. Hoewel het waarschijnlijk niet meer warm genoeg is om te zwemmen, is het in het najaar veel rustiger aan de kust en kan je er heerlijke strandwandelingen maken. Bovendien is het de perfecte temperatuur om een bruisende stad als Barcelona te ontdekken. Goed om te weten: tot begin november rijdt de trein nog tot in Nuria, daarna gaat de streek even in winterslaap.

Naar de reis

Toscane: het hart van Italië

Toscane is vaak te warm in de zomer. In het najaar daarentegen, geniet je er van zalig weer. En hoewel je deze prachtige regio het hele jaar door kan bezoeken, is het in de herfst ideaal om er een terrasje te doen. Bezoek Firenze, Siena, Pisa en het charmante Lucca en verdwaal in de vele gezellige straatjes!

Bekijk deze rondreis